Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement
  • Advertisement

 
 

Korona

15.07.2020

Podaci o epidemiji nisu namerno skrivani - u najvećoj meri su ’pravi’; Postoje podaci samo za Vladu, ne i za javnost

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html https://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/dogadjaji/kalendar-dogadjaja-u-kragujevcu.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/uklonjena-divlja-deponija-ispod-nadvoznjaka-u-ul-jovana-ristica-spomenik-kulture-ostaje-ruglo.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kragujevac-bez-gmo.html

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da ni u jednom trenutku nisu namerno skrivani statistički podaci o epidemiji korona virusa u Srbiji.

Ona je za Radio-televiziju Vojvodine rekla da su u najvećoj mogućoj meri, podaci koji se zvanično objavljuju "pravi podaci".

"Uzimali smo volontere da sede u bolnicama i sakupljaju podatke, ali nemamo sistem kao u državnoj upravi koji elektronski vuče podatke. Mi smo uveli kakav-takav sistem koji nikada do sada u Srbije nije postojao, uveli ga ad hok tokom najveće svetske krize u poslednjih 100 godina", rekla je Ana Brnabić.

Ona je potvrdila da postoje podaci koji su namenjeni samo Vladi Srbije a ne javnosti, ali i dodala da ne zna o čemu govori redakcija BIRN-a koja je objavila podatke iz kako su naveli, informacionog sistema covid-19, a koji pokazuju da je broj zaraženih i umrlih znatno veći od zvaničnog broja.

POREĐENJE VIRUSA KORONA (2020) I GRIPA (2002-2018)"Stalno mi stižu podaci koliko slobodnih respiratora imamo, ali to nije podatak za javnost jer nisu sve respiratore zauzeli pacijenti koji su kovid pozitivni", kazala je premijerka.

Demantovala je da su podaci o broju testova ili respiratora poverljive informacije i navela da je trenutno u magacinima više od 500 respiratora kao i da ni u jednom trenutku tokom borbe sa epidemijom, Srbija nije imala pun kapacitet zauzetosti respiratora.

"Svakog dana pričam koliko testova imamo na lageru, predsednik je nedavno pričao koliko tačno respiratora imamo. Na početku je to bila izuzetno osetljiva informacija jer smo znali da se sprema ogromna borba na svetskom tržištu za nabavku respiratora", kazala je Ana Brnabić.

Priznala je da je proslava izborne pobede u sedištu SNS bila greška, s obzirom na epidemiološku situaciju, ali i demantovala da su ona ili Krizni štab, u bilo kom trenutku proglasili pobedu nad virusom.

Izvor: Beta 


PRVI PRVI NA SKALI/KORONA

UDRUŽENJA I MEDIJI ZAHTEVAJU OD BATUTA DOSTAVU PODATAKA IZ BAZE KOVID-19

DR GLIGIĆ: NIJE ISKLJUČENA BORBA 2-3 GODINE - VIRUS VEROVATNO MUTIRA, NEMAMO SOPSTVENA ISTRAŽIVANJA, NE MOŽEMO DA TVRDIMO (VIDEO, 18:40)

DR DAK VONG: KAKO KORONA UBIJA? (VIDEO, 34:48)


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

DREN

DOM

POTROŠAČI● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar