Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Korona

30.03.2020

Preminuo episkop valjevski Milutin

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html

Episkop valjevski vladika Milutin (71) preminuo je noćas u KBC "Dragiša Mišović" u Beogradu gde se nalazio na lečenju od korona virusa.

Episkop valjevski Milutin Knežević, rođen je 10. januara 1949. godine u Mijačima. Osnovnu školu učio je u Poćuti. U manastiru Kaona bio je do 1963. godine. Monašku školu u manastiru Ostrog završio je 1969, a u Bogradu Bogosloviju Svetog Save gde je započeo i bogoslovske studije – diplomirao u Libertvilu SAD.

Po šest meseci je bio sekretar Kanadske eparhije i paroh u Nijagari. Po povratku u manastir Kaona, postao je njegov iguman 1994, arhimandrit je od 1998. godine. Nalazeći se na toj dužnosti starao se i o novoosnovanom manastiru u Leliću. Istovremeno je posavotamnavski arhijerejski namesnik, od početka 2003. godine i zamenik episkopa Lavrentija.

Arhejerejski sabor Srpske pravoslavme crkve vladiku Milutina je za episkopa australijsko-novozelandskog izabrao u maju 2003. godine. Nakon tri godine poverena mu je uprava nad novouspostavljenom Valjevskom eparhijom gde je ustoličen 24. septembra. 2006. godine.

Eparhija valjevska SPC potvrdila je krajem prošle nedelje u saopštenju za javnost da je vladika Milutin pozitivan na korona virus, kao i još dvojica sveštenika. "Episkop Milutin je korona virus zadobio tako što je kao vredni pastir hodio i služio u svojoj Eparhiji, onako kako već više od pola veka služi Bogu i rodu", saopštila je Eparhija valjevska.

Foto: Eparhija valjevska
Izvor: Kolubarske

Deset respiratora marke "majndrej" iz Kine dostavljeno je Kliničkom centru Kragujevac (KCK), potvrđeno je Radio-televiziji Kragujevac u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Prema rečima anesteziologa, to su među najboljim respiratorima u svetu i koristiće se za pacijente korona-centra KCK.

Respiratori su deo poklona Kine, dostavljeni su avionom koji je platila Evropska unija, a sem Kragujevca, dostavljeni su u Novi Sad i Niš - po 20, kao i u Zemun - 10, pisao je Insajder.

Ukupan broj respiratora kojima raspolaže KCK nije naveden.

Podsećamo, član kragujevačkog Saveta za zdravlje Goran Azanjac rekao je 12. marta da Klinički centar ima 24 respiratora, od kojih je šest slobodno, javila je agencija Fonet.

Kragujevac ima 40 respiratora, a koristi se 35, objavio je CINS 14. marta, nakon što je istražio podatke Batuta.

Broj respiratora na 10.000 stanovnika u Šumadijskom okrugu je 1,3.

- Kada se daje spisak sve opreme kojom raspolaže određena ustanova, neka od te opreme je van funkcije, ili rashodovana, a mi smo u obavezi da još uvek tu opremu držimo i da je na taj način prikazujemo. To je ’ne koristi se’ ili ’nije u funkciji’ ili je jednostavno novi aparat, rekao je za CINS epidemiolog i pomoćnik direktora Instituta za javno zdravlje Kragujevac Predrag Delić.

Foto-arhiva: Rojters; Nebojša Raus/Blic


PRVI PRVI NA SKALI/KORONA
 


#OSTANIKODKUĆE!
#ОСТАНИКОДКУЋЕ! 


ARHIVA PPNS

PRODUŽENA SAMOIZOLACIJA I ZABRANA KRETANJA VIKENDOM; ZATVARAJU SE SVE PIJACE; PENZIJE NA KUĆNU ADRESU; VLADA OBJAVILA PREPORUKU, EPARHIJA SAOPŠTENJEDANICA GRUJIČIĆ: SAMO MAKSIMALNA DISCIPLINA I ŠTO VEĆA IZOLACIJA MOGU DOVESTI DO KRAJA EPIDEMIJE

INSTITUT ZA JAVNO ZDRAVLJE KRAGUJEVAC: PRAKTIČNO UPUTSTVO ZA NASTUPAJUĆE DANE (VIDEO)MALAGURSKI UKRATKO: LAŽNE VESTI O KORONA VIRUSU

HEMIJOM PROTIV VIRUSA KOVID-19: NAJEFIKASNIJI U PREVENCIJI SAPUN I 70% ETANOL

OGRANIČITI I USPORITI VRH EPIDEMIJE

RESPIRATORNA HIGIJENA

PRVI PRVI NA SKALI Kultura kijanja i kasljanja

 

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020STRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar