Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Korona

08.04.2020

Razočaran odgovorom EU na korona virus, ostavku podneo predsednik Evropskog istraživačkog saveta

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html

Evropska komisija (EK) potvrdila je rano jutros da je predsednik Evropskog istraživačkog saveta Mauro Ferari podneo ostavku, pošto je izrazio "izuzetno razočaranje evropskim odgovorom" na pandemiju koronavirusa.

Ferari se požalio na institucionalne i političke prepreke na koje je naišao pokušavajući da utvrdi naučni program borbe protiv virusa, javlja AP.

- Video sam dovoljno i u upravljanju naukom i u političkim operacijama Evropske unije. Izgubio sam veru u taj sistem, naveo je Ferari.

Brisel je izložen kritikama zbog nedovoljno snažnog koordiniranog odgovora na krizu, mada je rešavanje problema vezanih za zdravlje i dalje u prvom redu odgovornost članica EU.

EK bi danas trebalo da raspravlja o usvajanju plana za koordinirano i postepeno ukidanje vanrednih mera uvedenih zbog pandemije koronavirusa.

Ferari je objavio otvoreno pismo pod naslovom "Povratak na linije fronta, na granicu" (RETURN TO THE FRONTLINES, TO THE FRONTIER).

Pored ostalog, napisao je:

"Sada je vreme da se vratim na granicu, na frontove borbe protiv kovid-19, sa stvarnim resursima i odgovornostima, daleko od kancelarija u Briselu, gde su moje političke veštine očigledno neadekvatne, i opet u istinskoj službi onim kojima su potrebna nova medicinska rešenja."

"U vremenu vanrednih situacija, ljudi i institucije vraćaju se svojoj najdubljoj prirodi i otkrivaju svoj pravi karakter".


Ministri EU bez dogovora o ekonomskom odgovoru na pandemiju, nastavak razgovora sutra

Ministri finansija EU nisu postigli saglasnost u razgovorima koji su trajali celu noć o dodatnoj podršci privredama članica pogođenih pandemijom virusa korona, a predsedavajući Mario Senteno je suspendovao dogovore do sutra, javlja Rojters.

- Nakon 16 časova razgovora blizu smo dogovora, ali nije još postignut. Suspendovao sam razgovore i nastavićemo ih sutra, naglasio je Senteno.

Ministri finansija započeli su razgovore juče oko 13.30 časova, a diskusije su trajale celu noć uz brojne prekide, nastavke i bilateralne pregovore u nastojanju da se postigne saglasnost o paketu mera za pomoć vladama, kompanijama i pojedincima, prenosi RSE.

Danas je u Briselu objavljeno i da je predsednik Evropskog istraživačkog saveta Mauro Ferari podneo je ostavku.

Portparol EU rekao je da se nada da će Evropska komisija "uskoro moći da da više informacija o okolnostima ostavke", ali nije detaljnije objašnjavao.

Ovu vest je prvi najavio Fajnenšal tajms, na osnovu izjave Ferarija da je "veoma razočaran odgovorom EU na pandemiju".

Dok se koronavirus širio iz Kine u Italiju, Austriju, Španiju i druge EU zemlje, Unija je kritikovana da nije delovala dovoljno snažno u uspostavljanju koordiniranog odgovora na virus, iako su za zdravstvena pitanja i dalje odgovorne države članice, svaka u svojim granicama.

Tokom proteklog meseca države EU pokušavale su da bliže sarađuju dok su se lideri obavezali na bolju koordinaciju u pokušaju da spreče ljudsku i ekonomsku patnju izazvane pandemijom.

Evropski istraživački savet (ERC) predstavlja deo okvirnog programa Evropske unije posvećenog istraživanju i inovacijama. Evropska komisija je osnovala ERC kao nezavisni naučni savet sa odgovarajućim kompetencijama i budžetom za ostvarivanje ciljeva unapređenja uslova za razvoj osnovnih istraživanja koja bi proširivala granice naučnog znanja. Informacije o načelima delatnosti ERC kao i vrstama grantova i pravila njihove dodele i korišćenja mogu se naći na zvaničnoj internet prezentaciji.

Foto: Science business
Izvori: N1-Sarajevo, Beta

PRVI PRVI NA SKALI/KORONA

#OSTANIKODKUĆE!
#ОСТАНИКОДКУЋЕ!


INSTITUT ZA JAVNO ZDRAVLJE: POZITIVNI REZULTATI - KRAGUJEVAC 29, ARANĐELOVAC 12, TOPOLA 1, 7. 4. 2020.

  • Kragujevac pokrenuo inicijativu za otvaranje privremene bolnice (VIDEO, 7:37)
  • Dozvola za kretanje tokom policijskog časa za negu bolesnog lica
  • Kalendar aktivnosti u vreme izolacije
  • Šest osoba iz Smederevske Palanke pozitivno na prisustvo korona virusa, inficirana i doktorka iz Kragujevca koja radi u palanačkoj bolnici
  • U Opštoj bolnici u Čačku tokom noći jedan pacijent sa teškom kliničkom slikom upućen u Kragujevac

KOVID-19: VESTI IZ KRAGUJEVCA, 7. 4. 2020.

DAJTE KRV - SVAKODNEVNA AKCIJA (HOTEL ZELENGORA, 8- 13:00)

PONUDA POLJOPRIVREDNIH PROIZVODA

INSTITUT ZA JAVNO ZDRAVLJE KRAGUJEVAC: PRAKTIČNO UPUTSTVO ZA NASTUPAJUĆE DANE (VIDEO)


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020STRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar