Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Korona

13.07.2020

Saopštenje Instituta: Nismo prestali sa testiranjem!

Prvi Prvi na Skali
https://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/dogadjaji/kalendar-dogadjaja-u-kragujevcu.html http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kragujevac-bez-gmo.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dren/bombardovanje-1999.html

Između redovnih izveštaja o zarazi virusom korona na teritoriji Grada Kragujevca i Šumadijskog okruga, Institut za javno zdravlje Kragujevac objavljuje saopštenje, sa potpisom direktora dr Dragana Vasiljevića, koje objavljujemo u celini.

Institut, pored ostalih aktivnosti vezanih za zdravlje ljudi, radi non stop testiranje, koje se sastoji od uzorkovanja i rada u laboratoriji.

U početku smo radili samo uzorkovanje i uzorke transportovali u laboratorije u Beogradu. Kasnije smo pored uzorkovanja počeli da radimo i analiziranje u laboratoriji Instituta.

Institut je do sada u svojoj laboratoriji "Kraguj" uradio oko 3.000 PCR analiza na korona virus.

Istom opremom je pre analiza na korona virus, radio i veliki broj drugih uzoraka i analiza, vezanih za delatnost Instituta.

Pošto se u Institutu ručno radi priprema uzoraka, posle određenog broja analiza, morate da radite servis aparata.

Institut je blagovremeno pokrenuo redovno servisiranje, a u međuvremenu i dalje vršimo uzorkovanje i prosleđujemo briseve u laboratorije u Batajnici i Vatreno oko.

Uskoro bi trebalo da nam stigne aparat za automatsku robotizovanu ekstrakciju uzoraka, što će nam omogućiti mnogo lakši rad i obradu većeg broja uzoraka.

Očekujemo da nam stigne i još jedan PCR aparat, što će umnogome popraviti performanse laboratorije. Ovim ćemo, uz već postojeći aparat koji će uskoro biti servisiran, moći punom parom da nastavimo dalje analize u laboratoriji.

Do tada uzorkujemo i šaljemo u Beograd.

Imamo sasvim dovoljno podloga i briseva, od 300 do 370 na dnevnom nivou, što je sasvim dovoljno za naš okrug. Po potrebi, možemo da dobijemo i veći broj podloga i briseva ako se ukaže potreba za još većim testiranjem.

Veoma se radujemo novoj opremi kojom ćemo poboljšati performanse laboratorije i značajno doprineti analiziranju uzoraka kako po broju uzoraka tako i po brzini rada.

Prvi Prvi na Skali

Kao što znate, od prvog dana, redovno obaveštavamo javnost o svemu, što će biti naša praksa i u narednom periodu.

Institut za javno zdravlje Kragujevac
PRVI PRVI NA SKALI/KORONA

RADNA GRUPA, KOJU JE INICIRAO ZAŠTITNIK GRAĐANA, OSUDILA BRUTALNE NAPADE NA NOVINARE (FOTO, VIDEO)SPECIJALNOJ BOLNICI ČIGOTA POTREBNA POMOĆ (FOTO)

INSTITUT ZA JAVNO ZDRAVLJE, 11. 7. 2020: NOVI POZITIVNI REZULTATI - KRAGUJEVAC 42, TOPOLA 1, RAČA 1, LAPOVO 1 (ŠUMADIJSKI OKRUG 45)

UDRUŽENJA I MEDIJI ZAHTEVAJU OD BATUTA DOSTAVU PODATAKA IZ BAZE KOVID-19

ZAŠTO JE KRAGUJEVČANIN, IZUZETNI STUDENT, STIPENDISTA FRANCUSKE VLADE, ’TRETIRAN KAO KRIMINALAC’ U RODNOM GRADU?

DR GLIGIĆ: VIRUS SE PRENOSI KAPLJIČNO, ALI I VAZDUHOM - OŽIVLJAVA U NOSU, USTIMA ILI OČIMA (VIDEO, 29:34)


O KORONA VIRUSU, OTKRIVENOM 1965. GODINE - PROF DR. STEVAN BALJOŠEVIĆ I PROF. DR DRAGAN DELIĆ 


KAKO UBLAŽITI ANKSIOZNOST POVODOM KORONAVIRUSA

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar