Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Korona

03.07.2020

Studenti ostaju u domovima, poručio ministar prosvete

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://prviprvinaskali.com/clanci/korona/da-li-ce-se-beskontaktni-toplomeri-koristiti-u-osnovnim-i-srednjim-skolama-kragujevca.html

Ministar prosvete objasnio za TV Prva da studenti ostaju u domovima. Zabunu je napravila studentska poliklinika, tvrdi Šarčević.

Nakon sinoćnjeg gostovanja predsednika Srbije na RTS i poruke da će se zatvoriti studentski domovi i da će akademci koji nisu iz Beograda morati da se vrate kući, nastala je kako kaže ministar Mladen Šarčević, prava zbrka.

NAJAVA ZATVARANJA STUDENTSKIH DOMOVA: ONI KOJI NISU IZ BEOGRADA NEĆE BITI U BEOGRADU!To je izazvalo nezadovoljstvo među studentima koji su sinoć izašli na ulice Beograda u znak protesta.

"Oni ostaju u domovima i nije reč o kompromisu jer to znači da bi bilo - nema veze zaraženi su...Ja sam skrenuo pažnju da je Studentska poliklinika skrenula pažnju i poslala lošu poruku, kada je iz te ustanove saopšteno da je od koronavirusa obolelo preko 200 studenata", kaže Šarčević.

Ističe da je u studentskim domovima u Beogradu zaraženo 49 studenata, da oni uglavnom imaju blagu kliničku sliku, da u domovima u Novom Sadu, Kragujevcu nema zaraženih, da je u Nišu dvoje zaraženih.

"Predsedniku su plasirani podaci Studentske poliklinike o broju zaraženih studenata, ali nisu svi oni iz domova. Samo je 20 odsto iz domova", ponovio je ministar i dodao da su akademci disciplinovani, nose maske i da niko nije zaražen na ispitima.

Šarčević je naveo da je sednica Vlade Srbije u 10 sati i da će tada biti potvrđeno da studenti ostaju u domovima.

To je izazvalo nezadovoljstvo među studentima koji su sinoć izašli na ulice Beograda u znak protesta. 

PPNS/KORONA

INSTITUT ZA JAVNO ZDRAVLJE, 2. 7. 2020: NOVI POZITIVNI REZULTATI - KRAGUJEVAC 33, ARANĐELOVAC 3, KNIĆ 4, RAČA 2, TOPOLA 1 (ŠUMADIJSKI OKRUG 43)

Više od 80% (287) registrovanih pozitivnih slučajeva je iz Beograda. To je najveći broj zaraženih od početka zaraze, do sada je najviše novozaraženih u glavnom gradu bilo 16. aprila - 132. Od 10. juna nema podataka o zaraženima u opštinama i gradovima na sajtu Covid19.rs.


MERE ZA SUZBIJANJE ZARAZNE BOLESTI KOVID-19 U KRAGUJEVCU


DR GLIGIĆ: VIRUS SE PRENOSI KAPLJIČNO, ALI I VAZDUHOM - OŽIVLJAVA U NOSU, USTIMA ILI OČIMA (VIDEO, 29:34)Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020STRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI

PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar