Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

M. M. Ševarlić

11.05.2020

’Štrajk glađu - zbog veleizdaje’ (FOTO, VIDEO)

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html

10. 5. 2020.

Konferencija u Skupštini, pre štrajka


Početak štrajka
Skupština Srbije usvojila je izmene i dopune izbornih zakona i Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti. Ključna novina je da će potpise za izbor poslanika moći da overavaju i opštinske i gradske uprave i sudovi u mestima gde nema javnih beležnika. Međutim, rasprava o amandmanima u skupštinskoj sali ostala je u senci događaja na skupštinskim stepenicama.

Prvi se na protest gladovanjem odlučio samostalni poslanik Miladin Ševarlić. "Ja ne želim Srbiju s podeljenošću ovakvu i dosta je više interesnih sekti. Zbog nemogućnosti da pridobijem poslanike u Skupštini da se raspravlja o povredama teritorijalnog integriteta i suvereniteta RS", objasnio je Ševarlić razloge za štrajk glađu.

Izvor: RTS, 10. 5. 2020.


11. 5. 2020.Фотографија корисника Проф. Миладин М. Шеварлић

MILADIN M. ŠEVARLIĆ - BIOGRAFIJA

TANJUG: UŽIVO - ATMOSFERA ISPRED SKUPŠTINEPREKID ŠTRAJKA, 11. 5. 2020.ARHIVA

9. 5. 2020.

U razgovoru za Politiku ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko

U prethodnom intervjuu „Politici” govorili ste o mogućnosti da se Rusija zvanično uključi u pregovore o Kosovu. Rekli ste da je „principijelno važan poziv Beograda i polazna, uporišna tačka na međunarodnom pravu”. Da li smo sada bliže mogućnosti da Moskva odredi svog „specijalca”? Posebno ako se zna da i bez „poziva Beograda” Amerikanci već imaju dva izaslanika – Ričarda Grenela i Metjua Palmera – dok EU šalje Miroslava Lajčaka, uz komesara Đuzepa Borelja, kome je i kosovsko pitanje u opisu posla?
 
Sada je to prerano razmatrati. Ne mislim da je oponašanje drugih igrača razumna i opravdana strategija. Moskva ima samostalnu viziju situacije. Za naše pridruživanje potreban je pre svega poziv Beograda. Pri tome, sam pregovarački proces treba da se vodi u razumljivom, za nas prihvatljivom međunarodnopravnom okviru, na osnovu Rezolucije SB UN 1244, i treba da ima prihvatljivu formu i sadržaj. Da dodam bez ikakve zluradosti, da zasad rezultati diplomatskih aktivnosti nisu suviše očigledni. Zasad, naprotiv, na samom Kosovu samo je više haosa.
 
EU i SAD nisu pokazale jedinstven stav po pitanju obaranja vlade Albina Kurtija i bezuslovnog ukidanja prištinskih taksa na robu iz centralne Srbije. Da li je to još jedan dokaz da pravog rešenja nema izvan autoriteta Saveta bezbednosti UN?
 
Nepromenljiva pažnja Saveta bezbednosti UN prema kosovskoj tematici jedan je od preduslova regulisanja problema. Definitivno rešenje kosovskog pitanja treba da bude utvrđeno u SB UN donošenjem nove rezolucije koja bi zamenila važeću Rezoluciju 1244.
 
REZOLUCIJA 1244 TREBA DA BUDE ZAMENJENA NOVOM5. 12. 2019.

- Što se tiče situacije oko Kosova, naša pozicija ostaje nepromenjiva. Osnova za rešavanje treba da bude Rezolucija 1244 UN u kojoj su fiksirani fundamentalni principi mirovnog rešavanja kosovske krize: poštovanje suvereniteta i celovitosti Srbije i adekvatno obezbeđenje zakonitog interesa svih etničkih grupa koje žive u regionu. Rusija je spremna da podrži moguće kompromisno rešenje ako će ono biti postignuto između Beograda i Prištine i bezuslovno ćemo podržati poziciju Srbije.

Vladimir Putin, predsednik Ruske Federacije5. 5. 2019.

VUČIĆ: KOSOVO ĆE BITI NEZAVISNO NA CELOJ TERITORIJI
 

ARHIVA PPNS

SPORAZUM SA NARODOM (2019) VS. PROGRAM ZA SPAS SRBIJE (1999)

ZNATE LI VI ŠTA JE TO ČERI PARADAJZ? MODIFIKACIJA GENA JEDNE ODVRATNE ŽIVOTINJE I JEDNE BILJKE 

  

VIKILIKS: SRBIJA - NOVI ZAKON O GMO NE PODLEŽE STO, VLADA OBEĆAVA DA ĆE GA IZMENITI VREMENOM

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

 

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 


ARHIVA PPNS

  • AGROPARLAMENT - PORED OSTALOG O GMO
  • NIJE DOKAZANO DA JE GM HRANA ZDRAVSTVENO BEZBEDNA
  • RADIO BEOGRAD 1 - NOVINARENJE: O GMO

Detaljnije

 

PPNS/O GMO/EVROPA

 

PPNS/O GMO/SVET

 

PPNS/O GMO VIDEO

 

PPNS/O GMO/DOKUMENTI


PRVI PRVI NA SKALI 
FB STRANATVITERINSTAGRAM

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano

DREN

DOM

POTROŠAČI

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar