Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Zaštita potrošača

24.02.2016

Mars povlači čokoladice i sa tržišta Srbije

Prvi Prvi na Skali
https://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/dogadjaji/kalendar-dogadjaja-u-kragujevcu.html http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kragujevac-bez-gmo.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dren/bombardovanje-1999.html

Kompanija Mars saopštila je danas da povlači sa tržišta Srbije čokoladicu "snikers" koja je proizvedena u Holandiji, zbog mogućnosti prisustva plastike u tom proizvodu.

BEOGRAD - Kompanija Mars saopštila je danas da povlači sa tržišta Srbije čokoladicu "snikers" koja je proizvedena u Holandiji, zbog mogućnosti prisustva plastike u tom proizvodu.

Predstavništvo te kompanije u Beogradu je, u saopštenju dostavljenom Tanjugu, navelo da se sa tržišta Srbije povlači isključivo proizvod "snikers" u pakovanju od četiri komada od po 50 grama.

Povlačenje se, kako se precizira, odnosi samo na artikal koji je proizveden u Holandiji sa navedenim rokom upotrebe od 10.07.2016. do 15.02.2017. godine, i brojem serije 550F2NLD03. To pakovanje se, prema saopštenju, isključivo može naći na aerodromu u Duty Free radnji.

Američki proizvođač čokolade Mars naložio je juče povlačenje čokoladica "mars" i "snikers" iz 55 zemalja sveta, pošto je u jednoj od čokoladica, proizvedenoj u Marsovoj fabrici u Holandiji, pronađen komadić plastike.

"Koliko znamo, povlačenje je naloženo u 55 zemalja. Opozivom su samo obuhvaćeni artikli proizvedeni u Holandiji", izjavila je koordinatorka za korporativno poslovanje Marsa u Holandiji, Elin Bijveld.

Ovakav potez Marsa je usledio pošto je jedan kupac pronašao crveni komadić plastike u čokaladici "snikers", 8. januara u Nemačkoj.

Posle žalbe upućene Marsu, utvrđeno je da ovo parče plastike potiče iz Marsove fabrike u holandskom gradu Vegel i da je reč o zaštitnom poklopcu koji učestvuje u procesu proizvodnje.

"Trenutno istražujemo šta se dogodilo, ali ne možemo biti sigurni da se crveni komadić plastike ne nalazi i u drugim našim proizvodima koji su došli sa iste proizvodne linije", izjavila je Bijveld.

Iz tog razloga, Mars se, prema njenim rečima, odlučio na mere iz predostrožnosti i dobrovoljni opoziv, koji će važiti za većinu evropskih zemalja, poput Holandije, Nemačke, Francuske i Britanije.

"Opoziv se takođe odnosi i na zemlje poput Šri Lanke i Vijetnama, ali ne i na SAD", rekla je ona.

Ovo je prvi put da je Mars morao da povuče proizvode iz fabrike u Vegelu, koja je otvorena 1963. godine i zapošljava 1.200 ljudi, navodi Frans pres.

Foto: Plymouth Herald, KABC
Izvor: Tanjug

* * *

PRESSEINFORMATION FREIWILLIGER RÜCKRUF VON SCHOKOLADENPRODUKTEN DURCH MARS CHOCOLATE

 

 

 

mms-ppns baner

ppns - modli

PPNS/O GMO/EVROPA

PPNS/O GMO/SVET

PPNS/O GMO VIDEO

PPNS/O GMO/STRANI MEDIJI

PPNS/O GMO/DOMAĆI MEDIJI

PPNS/O GMO/DOKUMENTI

PPNS/O GMO/PROF. DR MIODRAG DIMITRIJEVIĆ

  • AGROPARLAMENT - PORED OSTALOG O GMO
  • NIJE DOKAZANO DA JE GM HRANA ZDRAVSTVENO BEZBEDNA
  • RADIO BEOGRAD 1 - NOVINARENJE: O GMO

PPNS/O GMO/PROF. DR MILADIN M. ŠEVARLIĆ

  • PREDAVANJE ’ZA SRBIJU BEZ GMO’ (CIKLUS ’DUŠA PRE ZVEZDA’)
  • SRBIJI NE TREBA GMO - PROF. DR MILADIN M. ŠEVARLIĆ (POLEMIKE)
  • NEISTINE GMO LOBISTA VEĆ PET GODINA U UDŽBENIKU ’BIOLOGIJA ZA OSMI RAZRED’ U SRBIJI

Detaljnije

GRADOVI I OPŠTINE SRBIJE PROTIV GMO


● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)

APEL ZA NEDIN OPORAVAK I BOLJU BUDUĆNOST


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar