Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Zaštita potrošača

29.10.2014

Potrošači u Srbiji nezadovoljni kvalitetom roba i usluga

Prvi Prvi na Skali
https://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/dogadjaji/kalendar-dogadjaja-u-kragujevcu.html http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kragujevac-bez-gmo.html

BEOGRAD - Potrošači u Srbiji se uglavnom žale na kvalitet roba ili usluga, kažu iz Udruženja za zaštitu potrošača koje je u prvom kvartalu ove godine primilo gotovo četiri hiljade prigovora.

Prema podacima tog udruženja u 2013. godini registrovano je 13.695 prigovora potrošača, za 5.000 više u odnosu na 2012, rečeno je danas na zajedničkoj sednici odbora za trgovinu Privredne komore Srbije i Privredne komore Beograda.

Srbija je novi Zakon o zaštiti potrošača dobila u septembru i on je u potpunosti usklađen sa zakonima Evropske unije.

Iako Srbija ima novi zakon potrošaci bi trebalo više da vode računa gde robu kupuju, kao i da za kupljenu robu obavezno traže garanciju i račun, upozoreno je sastanku dva odbora za trgovinu.

Prema novom zakonu, naime, rok za odgovor trgovca potrošaču na reklamaciju je osam dana, a za rešavanje reklamacije ne duži od 15 dana, kao i da je popravka robe moguća samo uz izričitu saglasnost potrošača.

Izvor: Tanjug
Foto: Naša radnja/Raus 

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar