Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement
  • Advertisement

 
 

Zaštita potrošača

14.03.2015

Vlada stopira uvoz EU mleka i mesa

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html https://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/dogadjaji/kalendar-dogadjaja-u-kragujevcu.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/uklonjena-divlja-deponija-ispod-nadvoznjaka-u-ul-jovana-ristica-spomenik-kulture-ostaje-ruglo.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kragujevac-bez-gmo.html

Šabac - Nekoliko udruženja poljoprivrednih proizvođača koja su najavila blokadu puteva za danas, odložili su protest za nedelju dana nakon razgovora u Vladi Srbije.

Predsednik Unije poljoprivrednih proizvođača Sremske Mitrovice Zlatko Đurić rekao je za agenciju Beta da je Vlada pristala na ispunjenje prva tri uslova dok će se o ostalim uslovima razmatrati naknadno.

"Vlada je pristala da spreči dalji uvoz mesa, mleka i mlečnih i mesnih prerađevina iz Evropske unije, da omogući preko robnih rezervi interventan otkup viška tovljenika i mleka kao i da izmeni pravilnik o prometu mesnih i mlečnih prerađevina u Srbiji, što je bio razlog da se na srpskom tržištu pojavi škart roba", kazao je Đurić.

On je naveo da će udruženja danas protestovati vožnjom traktorima u Sremskoj Mitrovici, Kuzminu, Rumi i još nekim vojvođanskim mestima, ali je i naveo da svako udruženje za sebe može doneti odluku da li će odustati od blokada ili blokirati saobraćajnice.

Udruženja poljoprivrednih proizvođača u Mačvi jutros su blokirala saobraćajnicu u opštini Bogatić na putu ka Pavlovića mostu.

Veća grupa poljoprivrednika u naselju Slepčević, nedaleko od Šapca, blokirala je traktorima regionalni put Šabac - Loznica.

Na tom regionalnom putu nalaze se jake policijske snage, a tim magistralnim pravcem patroliraju i džipovi žanadarmerije.

Više udruženja poljoprivrednih proizvođača Vojvodine i centralne Srbije najavilo je juče da će blokirati saobraćajice u Srbiji, jer su nezadovoljni svojim položajem i stanjem na tržištu poljoprivrednih proizvoda.

Poljoprivrednici traže od Vlade Srbije i Republičkih robnih rezervi hitan otkup viška tovljenika svinja po ceni od 185 dinara za kilogram sa PDV-m, interventni otkup mleka i zabranu uvoza mesa i mesnih proizvoda i mleka i mlečnih prerađevina do kraja 2015. godine.

Izvor: Beta

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar