Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement

 
 

Čekajući vetar

11.09.2016

Čekajući vetar, 11. septembar 2016.

Prvi Prvi na Skali
http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://www.prviprvinaskali.com/clanci/o-gmo/hrana-buducnosti-ili-bioterorizam.html http://www.prviprvinaskali.com/strane/podrzi-ppns.html

Male hidroelektrane se prave na malim vodotokovima. Od njih se očekuje malo struje i malo problema po životnu sredinu. Glavi plan o potrebnom broju ( skoro devet stotina ) Srbija je napravila još krajem osamdesetih. Ostalo je da se u hodu rešavaju detalji. Pokazalo se da koraci u tom hodu nisu bili sigurni i čvrsti poznavaoci puta. A vrlo je jednostavno: koja je korist, koja je šteta, šta se dobija, da li se nešto gubi?

O malim hidroelektranama u Srbiji, u emisiji govore Nataša Milivojević, predsednica Ekološkog udruženja "Rzav"iz Arilja, Jelena Drmanac iz Jošaničke Banje i Dušan Mijović iz Zavoda za zaštitu prirode.

Zašto aktivisti za prava životinja beogradski Zoološki vrt zovu - zlovrt ? Kada su iz njega otišli strucnjaci i da li su se stekli uslovi da se vrate? Poslednji ozbiljan pokušaj bio je pre više od četvrt veka. Ono što većina nas zna su bajkovite priče o životinjama, pamtili smo im imena, čitali tekstove po novinama obojene prisnošću, zavideli volonterima koji ih hrane i brinu o njima...i ništa nismo znali o drugoj strani. A na drugoj strani je bio, sada već, decenijski mrak.  Gošća emisije je Milka Knežević Ivašković, nekadašnja volonterka u beogradskom Zoološkom vrtu.

Neko je na društvenoj mreži napisao da čuje krike mnoštva ptica koje se hrane uginulim ribama i znao je da je opet pomor. Bio je u pravu. Ptice su imale gozbu. Reka Krivaja je ponovo zatrovana. Inspektori koji su izašli na teren zatekli su uginule ribe, a one, još žive, plivale su neposredno ispod površine, u potrazi za kiseonikom. Čućete ekološke aktiviste iz Srbobrana.

Često se čuje da je zdravo jesti ljuto - kažu da štiti od raka, prija organima za varenje i produžava zivot. Neko voli, pa ljute papričice ne jede samo uz tortu, a uz sve ostalo, uključujući i burek - može; neko ne voli, a neko pati što ne sme jer mu želudac ne trpi. Sve što treba da znamo o ljutoj hrani reći će nam nutricionista Aleksandra Melić.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

PRESLUŠAJ


Čekajući vetar
- ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati.

Nekoliko puta godišnje izlazi u javnost sa osmišljenim akcijama (npr. dodeljivanje nagrade „Zeleni radio" i diploma „Zeleni list" i „Crni list"), koje doprinose popularnosti emisije i širenju ekološke svesti kod nas. Pored informativnog, magazin Čekajući vetar ima i edukativni karakter. U protekle tri decenije učvrstio je saradnju sa brojnim institucijama i društvenim organizacijama. 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu


PREPORUKA PPNS

PPNS/O GMO/PROF. DR MIODRAG DIMITRIJEVIĆ

  • AGROPARLAMENT - PORED OSTALOG O GMO
  • NIJE DOKAZANO DA JE GM HRANA ZDRAVSTVENO BEZBEDNA
  • RADIO BEOGRAD 1 - NOVINARENJE: O GMO

Detaljnije


Korisni članci na PPNS o glifosatu

Korisni članci na PPNS o EFSA

PPNS/O GMO/EVROPA

PPNS/O GMO/SVET

PPNS/O GMO VIDEO

PPNS/O GMO/DOKUMENTI


● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)
 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar