Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement

 
 

Čekajući vetar

21.08.2016

Čekajući vetar, 21. avgust 2016.

Prvi Prvi na Skali
http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://www.prviprvinaskali.com/clanci/o-gmo/hrana-buducnosti-ili-bioterorizam.html http://www.prviprvinaskali.com/strane/podrzi-ppns.html

Skoro polovinu domaćeg uglja čini voda, koja posle isušivanja ostaje puna fenola. Proces sušenja uglja radi se na temperaturi usled koje voda isparava i fenol odlazi u vazduh. Ne može da se braniš od onoga što te napada iz vazduha a što ne vidiš - pa tako građani decenijama udišu fenol, a uz njega i još neke isto tako štetne i neomiljene materije. Inženjer Mile Stanković, koji je čitav svoj radni vek proveo po termoelektranama, ima razrađenu ideju kako da fenol ne ode u vazduh, a da se pri tom i zaradi. Istina, otišao bi u reku Kolubaru, ali i tako već ide, pa bi ovo bilo na pola puta do rešavanja problema zagađenja.

Termoelektrane bi mogle da rade i na biomasu, a problem sa brdima pepela koje vetar razvejava do pluća građana mogao bi pametnije i bezbednije da se reši, a da pri tom bude i neke koristi. I o tome govori inženjer Mile Stanković.

Zašto tradicionalna medicina ponovo dolazi u centar pažnje? Koje su prednosti ajurvede, šta je pulsna dijagnostika i koje sve informacije može da pruži o našem zdravlju? Sa osnovnim principima ajurvede i razlozima zašto je dobro da lekari zapadne medicine ovladaju i znanjem iz tradicionalne - upoznaće vas dr Gordana Marković.

Prosečan potrošač u Srbiji ne poznaje svoja prava, a ni načine da bude bezbedniji pri korišćenju proizvoda koji sadrže hemikalije. O tome govori Vera Vida iz Centra za edukaciju i prava potrošača Srbije.

Kojim rečima prepričati svoje, a posebno tuđe osećanje ljubavi? Priča o ljubavi čoveka prema lasti vratiće nas na mesto od koga smo se možda udaljili, a bez koga, ako ga dugo nismo posetili, ostajemo samo puki "zbir creva, kostiju i kože"...

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

PRESLUŠAJ


Čekajući vetar
- ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati.

Nekoliko puta godišnje izlazi u javnost sa osmišljenim akcijama (npr. dodeljivanje nagrade „Zeleni radio" i diploma „Zeleni list" i „Crni list"), koje doprinose popularnosti emisije i širenju ekološke svesti kod nas. Pored informativnog, magazin Čekajući vetar ima i edukativni karakter. U protekle tri decenije učvrstio je saradnju sa brojnim institucijama i društvenim organizacijama. 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu


PREPORUKA PPNS

PPNS/O GMO/PROF. DR MIODRAG DIMITRIJEVIĆ

  • AGROPARLAMENT - PORED OSTALOG O GMO
  • NIJE DOKAZANO DA JE GM HRANA ZDRAVSTVENO BEZBEDNA
  • RADIO BEOGRAD 1 - NOVINARENJE: O GMO

Detaljnije


Korisni članci na PPNS o glifosatu

Korisni članci na PPNS o EFSA

PPNS/O GMO/EVROPA

PPNS/O GMO/SVET

PPNS/O GMO VIDEO

PPNS/O GMO/DOKUMENTI


● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)
 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar