Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Čekajući vetar

22.05.2016

Čekajući vetar, 22. maj 2016.

Prvi Prvi na Skali
http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kragujevac-bez-gmo.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dren/bombardovanje-1999.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html

Postoje zakonske odredbe koje nam omogućavaju da dobijemo informacije o supstancama koje izazivaju zabrinutost (što je eufemizam za otrove koje svakodnevno gutamo, pipamo i dišemo). Treba samo da ih poznajemo i da tražimo svoja prava... i da upoznamo one koji treba da nam odgovore na pitanja da to moraju da urade.

Šta treba da pitamo, koga, šta da radimo sa odgovorom ili bez njega - u toku je kampanja "Izbori se da znaš", namenjena potrošačima. Kakvi su rezultati ove kampanje do sada i šta treba da znamo da bismo bezbedno koristili proizvode koji sadrže hemikalije (ovo je možda i savremeni pleonazam - ima li proizvoda koji ih ne sadrže)? Gosti emisije su Jasminka Ranđelović, iz AlHema - Alternative za bezbednije hemikalije i Miroslav Tadić, iz Programa UN za razvoj (UNDP).

Zašto nuklearna energija nije opcija za budućnost Srbije, niti bilo koje druge zemlje? Da li naša država deli mišljenje stručnjaka za nuklearnu energiju, Jana Haverkampa i Stiva Tomasa, ili se tiho lobira poslednjih godina, a glasno, mada nezvanično, komentariše: ili ugalj, ili nuklearke - trećeg nema? Treće su obnovljivi izvori, između ostalog - biomasa. Šta bi doneo prelazak sistema za daljinsko grejanje na drvnu sečku? Čućete Zvezdana Kalmara, iz Centra za ekologiju i održivi razvoj i prof. dr Nenada Stanišića, sa Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu.

Posle evropskih gradova, protiv GMO i kompanije "Monsanto", marširaće i Srbija. Zalažući se da naša zemlja bude teritorija bez genetički modifikovanih organizama, Društvo pčelara Kragujevca poziva, pored svojih kolega, planinare, članove ekoloških organizacija, ljubitelje prirode, zaštitnike prava potrošača... na javni skup "Srbija bez GMO", u subotu, 28. маја od 12 časova u Kragujevcu. Iz ovog grada javlja se Dejan Milošević, urednik portala "Prvi Prvi na skali".

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.Čekajući vetar- ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati.

Nekoliko puta godišnje izlazi u javnost sa osmišljenim akcijama (npr. dodeljivanje nagrade „Zeleni radio" i diploma „Zeleni list" i „Crni list"), koje doprinose popularnosti emisije i širenju ekološke svesti kod nas. Pored informativnog, magazin Čekajući vetar ima i edukativni karakter. U protekle tri decenije učvrstio je saradnju sa brojnim institucijama i društvenim organizacijama. 
 

Tribina mali baner

Korisni članci na PPNS o glifosatu

Korisni članci na PPNS o EFSA

PPNS/O GMO/EVROPA

PPNS/O GMO/SVET

PPNS/O GMO VIDEO

PPNS/O GMO/STRANI MEDIJI

PPNS/O GMO/DOMAĆI MEDIJI

PPNS/O GMO/DOKUMENTI

PPNS/O GMO/PROF. DR MIODRAG DIMITRIJEVIĆ

  • AGROPARLAMENT - PORED OSTALOG O GMO
  • NIJE DOKAZANO DA JE GM HRANA ZDRAVSTVENO BEZBEDNA
  • RADIO BEOGRAD 1 - NOVINARENJE: O GMO

PPNS/O GMO/PROF. DR MILADIN M. ŠEVARLIĆ

  • PREDAVANJE ’ZA SRBIJU BEZ GMO’ (CIKLUS ’DUŠA PRE ZVEZDA’)
  • SRBIJI NE TREBA GMO - PROF. DR MILADIN M. ŠEVARLIĆ (POLEMIKE)
  • NEISTINE GMO LOBISTA VEĆ PET GODINA U UDŽBENIKU ’BIOLOGIJA ZA OSMI RAZRED’ U SRBIJI

Detaljnije

GRADOVI I OPŠTINE SRBIJE PROTIV GMO


● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - UKINUTE EMISIJE

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar