Čekajući vetar, 31. jul 2016.

Čekajući vetar, 31. jul 2016.

Palićko jezero opet može da udahne - ne baš punim plućima, ali oporavak se nazire. Diplomirani hidrolog Mišel Rohman, savetnik preduzeća Park Palić za sanaciju jezera Palić i Ludaš, kaže da je od poslednjih pet godina aktivnog rada na saniranju zagađenja, pola vremena otišlo na političke zavrzlame i ubeđivanja. Interesantno je kada vas stranac, znanjem i ljubavlju, podseti na ono što imate - Palićko jezero je primer bogate biološke raznovrsnosti i interesantna turistička destinacija. Sa Mišelom Rohmanom na Paliću je razgovarala Nevena Matović.

Beogradski zoološki vrt treba da dobije pingvinarijum, za šta je obećano 250 000 evra. Mnogima to zvuči kao dobra ideja - nego kako, nego da zoo vrt jedne metropole ima pingvine! Baš su to lepe i zanimljive životinje, ne znamo mnogo o njima, ne žive nam baš u kraju, eto prilike da se upoznamo sa njihovim životom. Oni drugi, pri tom stručniji od prvih, misle da ćemo moći da vidimo samo tužna bića, saterana u uslove koji im omogućavaju da se iz dana u dan vuku, ne pokazujući ništa od svoje prirode. Studenti Biološkog fakulteta zakazali su protest za 6. avgust, tražeći da se odustane od ideje pravljenja pingvinarijuma, a da se novac uloži u poboljšanje uslova života zatočenika zoološkog vrta. Čućete i veterinara Dunju Kovač, koja je stručnjak za psihološko stanje životinja.

U okviru 23. Festivala evropskog filma na Paliću i programske celine Eko dox, prikazan je dokumentarni film „Rzav veliki", izabran kao jedini predstavnik ekoloških dokumentaraca iz Srbije. Projekcija je održana u prisustvu stručnjaka, ekologa, inženjera, profesora, građana... Koliko je umetnost jako oružje u borbi za očuvanje prirode i kakva je situacija na terenu, na kojem su snimali tri godine, svedočeći o skrnavljenju lepote zarad nečijeg profita, govore autori filma „Rzav veliki" Ivan Nikolić i Dobrica Mitrović.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

PRESLUŠAJ


Čekajući vetar
- ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati.

Nekoliko puta godišnje izlazi u javnost sa osmišljenim akcijama (npr. dodeljivanje nagrade „Zeleni radio" i diploma „Zeleni list" i „Crni list"), koje doprinose popularnosti emisije i širenju ekološke svesti kod nas. Pored informativnog, magazin Čekajući vetar ima i edukativni karakter. U protekle tri decenije učvrstio je saradnju sa brojnim institucijama i društvenim organizacijama. 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu


PREPORUKA PPNS

PPNS/O GMO/PROF. DR MIODRAG DIMITRIJEVIĆ

  • AGROPARLAMENT - PORED OSTALOG O GMO
  • NIJE DOKAZANO DA JE GM HRANA ZDRAVSTVENO BEZBEDNA
  • RADIO BEOGRAD 1 - NOVINARENJE: O GMO

Detaljnije


Korisni članci na PPNS o glifosatu

Korisni članci na PPNS o EFSA

PPNS/O GMO/EVROPA

PPNS/O GMO/SVET

PPNS/O GMO VIDEO

PPNS/O GMO/DOKUMENTI


● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)
 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html