Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement

 
 

Čekajući vetar

04.09.2016

Čekajući vetar, 4. septembar 2016.

Prvi Prvi na Skali
http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://www.prviprvinaskali.com/clanci/o-gmo/hrana-buducnosti-ili-bioterorizam.html http://www.prviprvinaskali.com/strane/podrzi-ppns.html

Bogati ili siromašni, okupani ili zapušteni - vaške ćemo uvek imati. Gde ima ljudi, biće i njih i o istrebljivanju nema ni govora. Tako je na kolektivnom nivou. Na onom pojedinačnom - preostaje nam borba prsa u prsa ako nam se desi da ove životinjice odnekud pokupimo. Vaške glave nisu opasne, samo su dosadne i nekako sramotne, iako ,ako ih imamo, to sigurno nije znak da ne peremo kosu. Obično ih donesu deca iz vrtića i škola , a pojedini mediji povremeno prave senzacije od toga. Da li su stvarno vaške postale rezistentne na postojeće preparate, kako se prenose, da li su im neke osobe i njihove glave posebno omiljeni i šta treba raditi - o tome govori dr Biljana Begović Vuksanović iz Gradskog zavoda za zaštitu zdravlja.

Na nama je da prepoznamo da su najlon kese problem i da smanjimo njihovu upotrebu. Onda će , možda, i institucije nešto uraditi. Suviše je pojedinačnih interesa, neznanja i nezainteresovanosti upleteno u ovu priču. Neprofitno Udruženje građana CEDIN - Centar za edukaciju dece i nezaposlenih Gornji Milanovac, pokrenuo je potpisivanje peticije za smanjenje upotrebe najlon kesa, kao prvi korak u poboljšanju ekoloških uslova života u Srbiji. Čućete Đurđiju Marković.

Da li asocijacije mnogih u vezi sa piranama imaju veze sa istinom - meso oglodano do kosti u roku od nekoliko sekundi ? A šta ako ih neko ubaci u Savu ? Da li je tačno da zlatne ribice, koje su vlasnici bacili, od ljupkog malog stvorenja postaju čudovišta velika kao fudbalska lopta, spremna da ugroze svaki eko-sistem u kome se nađu ? Da li kameleon stvarno pred našim očima menja boju u zavisnosti od okoline ? Gost emisije je Branislav Jakovljević, idejni tvorac prvog Javnog akvarijuma i tropikarijuma u Beogradu.

Ovog vikenda, u Topčiderskom parku, održava se Organic live fest: specijalni organski program, organska ulica, projekat eko kuće, hibridni automobili, sadržaji za decu, naučni kutak i kulturno ćoše - sve je na raspolaganju posetiocima. O suštini, potencijalima i teškoćama organske priče u Srbiji govori Nikola Bulj, direktor Festivala.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

PRESLUŠAJ


Čekajući vetar
- ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati.

Nekoliko puta godišnje izlazi u javnost sa osmišljenim akcijama (npr. dodeljivanje nagrade „Zeleni radio" i diploma „Zeleni list" i „Crni list"), koje doprinose popularnosti emisije i širenju ekološke svesti kod nas. Pored informativnog, magazin Čekajući vetar ima i edukativni karakter. U protekle tri decenije učvrstio je saradnju sa brojnim institucijama i društvenim organizacijama. 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu


PREPORUKA PPNS

PPNS/O GMO/PROF. DR MIODRAG DIMITRIJEVIĆ

  • AGROPARLAMENT - PORED OSTALOG O GMO
  • NIJE DOKAZANO DA JE GM HRANA ZDRAVSTVENO BEZBEDNA
  • RADIO BEOGRAD 1 - NOVINARENJE: O GMO

Detaljnije


Korisni članci na PPNS o glifosatu

Korisni članci na PPNS o EFSA

PPNS/O GMO/EVROPA

PPNS/O GMO/SVET

PPNS/O GMO VIDEO

PPNS/O GMO/DOKUMENTI


● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)
 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar