Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement

 
 

Čekajući vetar

07.08.2016

Čekajući vetar, 7. avgust 2016.

Prvi Prvi na Skali
http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://www.prviprvinaskali.com/clanci/o-gmo/hrana-buducnosti-ili-bioterorizam.html http://www.prviprvinaskali.com/strane/podrzi-ppns.html

Uprkos koracima preduzetim da se smanji nastanak bolničkih infekcija, one i dalje ostaju vodeći svetski i najskuplji zdravstveni izazovi. Većina se može sprečiti. Sistem 14065 podrazumeva potpunu kontrolu bolesničkog rublja i upravljanja njime - od sakupljanja, preko pranja, do čuvanja pre upotrebe. Čućete dr Milenu Grubor, jednu od osnivača Udruženja ekologa u zdravstvu.

Upotreba fosilnih goriva, i pored nedostataka i štetnog uticaja na životnu sredinu, ostaje dominantan način dobijanja energije u Srbiji. U čemu je naš problem i šta se pominje kao alternativa - govori Zvezdan Kalmar iz CEKOR-a.

Ono o čemu se bajkovito priča, ali se slabo koristi, jesu obnovljivi izvori energije. Zašto je skupo preći na ono što je jeftino, ili bar jeftinije - jer obnovljivih izvora imamo. Koliko bi se isplatilo kada bi daljinsko grejanje radilo na biomasu - istraživao je prof. dr Nenad Stanišić, sa Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu.

Ne morate da čekate da nešto bude mnogo smešno da biste se smejali. Možemo da se smejemo od srca, iz sebe, ne po komandi nego iz energije koju naučimo da pokrenemo, a koja nam se vraća kao ogromna zdravstvena korist. Maja Dobrila Vukša je instruktor joge smeha.

Mislimo da o krpeljima sve znamo, ali čak i da je tako - dobro je obnoviti znanje, posebno sada kada dosta vremena provodimo u zelenilu. Šta treba, a šta ne smemo da radimo - govori dr Ivana Begović Lazarević, iz Centra za prevenciju zaraznih bolesti Gradskog zavoda za zaštitu zdravlja.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

PRESLUŠAJ


Čekajući vetar
- ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati.

Nekoliko puta godišnje izlazi u javnost sa osmišljenim akcijama (npr. dodeljivanje nagrade „Zeleni radio" i diploma „Zeleni list" i „Crni list"), koje doprinose popularnosti emisije i širenju ekološke svesti kod nas. Pored informativnog, magazin Čekajući vetar ima i edukativni karakter. U protekle tri decenije učvrstio je saradnju sa brojnim institucijama i društvenim organizacijama. 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu


PREPORUKA PPNS

PPNS/O GMO/PROF. DR MIODRAG DIMITRIJEVIĆ

  • AGROPARLAMENT - PORED OSTALOG O GMO
  • NIJE DOKAZANO DA JE GM HRANA ZDRAVSTVENO BEZBEDNA
  • RADIO BEOGRAD 1 - NOVINARENJE: O GMO

Detaljnije


Korisni članci na PPNS o glifosatu

Korisni članci na PPNS o EFSA

PPNS/O GMO/EVROPA

PPNS/O GMO/SVET

PPNS/O GMO VIDEO

PPNS/O GMO/DOKUMENTI


● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)
 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar