Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Dole na uglu

07.03.2015

Nevidljivi ljudi (Radio Beograd 2): Žikica Simić

Prvi Prvi na Skali
https://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/dogadjaji/kalendar-dogadjaja-u-kragujevcu.html http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kragujevac-bez-gmo.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dren/bombardovanje-1999.html

Gost emisije "Nevidljivi ljudi" je Žikica Simić, publicista, autor i voditelj kultnih muzičkih emisija "Tajanstveni voz" i "Dole na uglu". Dobitnik je nagrade za izuzetan doprinos afirmaciji kulture i umetnosti za 2014. godinu koju dodeljuje Fondacija Tanja Petrović.

U moru prolaznih, komercijalnih sadržaja Žikica Simić je istrajao u tome što u medijima sve više nestaje i nedostaje a to je - autorstvo. Punih trideset godina, koliko traje "Tajanstveni voz", a nešto kraće "Dole na uglu", njegov muzički izbor je prepoznatljiv, posvećen, bez kompromisa, bez podilaženja publici zarad slave i rejtinga i bez potrebe da se odmerava na medijskom tržištu, stoji u obrazloženju žirija ove nagrade.

Sa Žikicom Simićem razgovaramo o neraskidivoj vezi između radija i rok muzike i o ulozi radijskog voditelja u pružanju referentnih okvira slušaocima o odabranim pesmama.

U redovnoj rubrici Kutija za pamćenje, Miloš Jevtić se priseća razgovora sa književnikom, akademikom Erihom Košom. Ovi razgovori vođeni su pre 35 godina u okviru ciklusa "Gost Drugog programa".

Emisiju priprema i vodi Ranko Stojilović.

AUDIO

Foto: Aleksandar Zec
Sa uručenja nagrade Žikici Simiću

Izvor: RTS 

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar