Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Tajanstveni voz

25.02.2015

Nagrada Fondacije ’Tanja Petrović’ – Žikici Simiću

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html

Žikica Simić, publicista, autor i voditelj muzičkih emisija "Tajanstveni voz" na Studiju B i "Dole na uglu" na Radiju B92 dobitnik je nagrade za izuzetan doprinos afirmaciji kulture i umetnosti za 2014. godinu koju dodeljuje Fondacija "Tanja Petrović".

U moru prolaznih, komercijalnih sadržaja, Žikica Simić je istrajao u onome što u medijima sve više nestaje i nedostaje a to je - autorstvo. Punih trideset godina, koliko traje "Tajanstveni voz", a nešto kraće "Dole na uglu", njegov muzički izbor je prepoznatljiv, posvećen, bez uobičajenih kompromisa, bez podilaženja publici zarad slave i rejtinga i bez potrebe da se odmerava na medijskom tržištu. Upravo zbog toga je nezaobilazan za sve one koji bi da o rok junacima i njihovoj muzici nešto saznaju ili da je samo, zajedno sa njim, slušaju.

Nagrada Žikici Simiću biće uručena u subotu 28. februara u 12 časova u Skupštini grada Beograda i sastoji od plakete i novčanog iznosa. Autor vizuelnog identiteta plakete je dizajner Borut Vild, a pokrovitelj novčane nagrade je Skupština grada Beograda.

O nagradi je ove godine odlučio Upravni odbor Fondacije, a čine ga: Antonela Riha, Tamara Pupovac, Vojka Pajkić, Olivera Milošević, Srdan Golubović, Katarina Španić Ostojić, Borut Vild i prošlogodišnji dobitnik Milan Vlajčić.

FONDACIJA TANJA PETROVIĆ

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar