Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Naslovi iz Biblioteke

22.05.2010

Akcija ’’Knjiga na dar’’ 2010 (VIDEO)

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/strane/statut-ppns.html http://prviprvinaskali.com/strane/statut-ppns.html

Dečje odeljenje Narodne biblioteke "Vuk Karadžić" u Kragujevcu je prva institucija koja je primila donaciju od 165 knjiga za decu, kao rezultat akcije „Knjiga na dar“ koju je pokrenuo RADIO CENTAR 987. Akcija se sprovodi tokom čitave godine, a cilj je obnavljanje fondova knjiga u institucijama koje rade sa decom u Kragujevcu.

“Pozdravljam ovu akciju vaše medijske kuće. Vi ste incidentni, u najpozitivnijem mogućem smilu. Ovo je lekcija svima koji ne misle dugoročno i dokaz da kada je kriza, svi se prvo i najlakše odriču kulture”, rekao je Mirko Demić, urednik programa kulture u Narodnoj biblioteci u Kragujevcu.

Akciju su javno podržali Aleksandar Lija Milojević, glumac Knjaževsko-srpskog teatra „Joakim Vujić“, Raša Papeš, dečiji stomatolog i aforističar, Slavica Urošević, rukovodilac Dramskog studija Doma omladine i Miloš Srejović, nekadašnji atletičar, rekorder Srbije u troskoku (od 1981. godine).

"Godinama pričam, i dalje mislim da narod malo čita. Na žalost, to se odnosi i na našu decu. Nadam se da ćemo ovakvim i sličnim akcijama da vratimo decu knjigama. Da krenemo od grada, pa ćemo stići i do zemlje, da vaspitavamo decu da vole knjigu, pozorište", kaže Aleksandar Lija Milojević.

Od izdavačkih kuća, akciji su podržali svojim prilozima: Evro-Đunti, Enko Buk, Mono i Manjana, Kreativni centar, Pčelica i Buklend.

"Nama je drago da deca dolaze u knjižare i razgledaju knjige. Bukvalno sednu na pod ili stepenište i gledaju enciklopedije, slikovnice, bez obzira na vrstu sadržaja. Ovakve akcije ćemo uvek podržati i pozivamo ostale da se akciji priključe", rekla je Katarina Ćirić, menadžer knjižare Bukstor Evro-Đunti u Kragujevcu.

Pored Dečjeg odeljenja Narodne biblioteke, akcijom će biti obuhvaćeni i Ustanova za decu "Nada Naumović", kao i Centar za socijalni rad (Dečji dom "Mladost" i Klub mladih osoba sa invaliditetom) u Kragujevcu.

Akciju “Knjiga na dar” sprovodi RADIO CENTAR 987 u partnerstvu sa institucijama u Kragujevcu, izdavačima i građanima koji doniraju nove, ili stare ali očuvane knjige.

Akcija se nastavlja, a sledeći korisnik biće Ustanova za decu "Nada Naumović" u Kragujevcu.Članstvom u centralnom objektu Biblioteke imate na raspolaganju i fondove u ograncima u gradskim naseljima AerodromPivaraStara kolonijaStanovo i Bresnica

PRVI PRVI NA SKALI NBVK logotip

NARODNA BIBLIOTEKA I PORTAL PPNS

NASLOVI IZ BIBLIOTEKE

NARODNA BIBLIOTEKA SAJTFB STRANA 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar