Dečje odeljenje, mart 2015.

Dečje odeljenje, mart 2015.

NAJČITANIJI NASLOVI

DNEVNIK JEDNOG GUSARA - Plat Ričard

Desetogodišnji pustolov Džek Karpenter, u ne tako davnom 18. veku, putovao je brodom po širokim morskim i okeanskim prostranstvima. Silno je želeo da putuje brodom, nije baš toliko želeo da se plovidba pretvori u avanturu, ali jeste.

BATA I KARLSON SA KROVA - Lindgren Astrid

Sedmogodišnji Bata i njegov neobični prijatelj koji živi na krovu i leti pomoću motorčića na leđima, ostvariće lepo i neobično prijateljstvo koje će se potvrditi kroz krajnje neobične pustolovine.

POZORIŠNA PREDSTAVA U ŠKOLI - Estland Žo

Kako će jedna odabrana odeljenska družina podeliti uloge u spremanju predstave Snežana i sedam patuljaka. Sve devojčice bi da budu Snežane, svi dečaci hoće da glume princa. Mona im predlaže da razreše dilemu na jednostavan način, a peripetije nastaju kada se svi slože sa Moninim predlogom.

TAJNA KONTROLNOG ZADATKA - Rue Beatris

Postoji devojčica Dženifer koja svima nabija na nos priču da je najbolja učenica u razredu. Toliko često ponavlja tu rečenicu, da je već i vrapcima dosadila.

SEDAM NOVČIĆA - Prevo Gijom

Drugi deo knjige Vremeplova o dečaku Semu koji traži oca u srednjevekovnoj Vlaškoj, sred nekog čudnog i tajnovitog zamka. Pri tom, mora da sakupi sedam neobičnih novčića. Magična brojka novčića za magično putovanje.

SPASAVANJE FRANČESKE - Marketa Melina

Postojala je gimnazija za muškarce, ali se hrabra Frančeska upisala kao prva devojka. Osim što se navikava na neobično okruženje, što se zaljubila, što joj je potrebna podrška, nju i u kući snalaze krajnje neprijatna iznenađenja. Dobra i korisna priča o načinima savladavanja godina mladosti.

PRINC MAGLE - Safon Ruis

Gotski i avanturistički roman, jezovita priča o duhovima i savezništvu sa nečasnim, priča o tragičnim posledicama nepromišljeno datih obećanja...

KAMENO SRCE - Flečer Čarli

Čarli je posetio prirodnjački muzej i slučajno odlomio glavu kamenog zmaja koja je počela da ga proganja. Usput će sresti i Edi, neobičnu devojčicu koja može da vidi prošlost.

NOĆNA ŠKOLA - Doerti Kristi

Ela mrzi svoju školu u koju mora da ide. U međuvremenu, brat joj je nestao, a nju su uhapsili. Opet. A sada je roditelji šalju u internat koji je krajnje neobičan. Učenici su mešavina privilegovanih nadarenih i surovih tinejdžera. Oni, a možda i neki profesori - kriju tajnu.

Pripremila: Slavica Veličković

Narodna biblioteka - Dečje odeljenje, Milovana Glišića 44, 034/63-70-216
Radno vreme: radnim danima od 7:30 do 19:00, svaкe subote od 7:30 do 13:00.

NAJTRAŽENIJI NASLOVI I PREPORUKE PRETHODNIH MESECI

FB DEČJA BIBLIOTEKANARODNA BIBLIOTEKA

PPNS/KG VODIČ

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html