Vladan Vučković Paja - My Family Songs (Album 2017)

Vladan Vučković Paja - My Family Songs (Album 2017)

Album instrumentalne muzike "My Family Songs" nastao je iz sećanja autora albuma na različite pesme koje je od svojih dedova slušao dok je bio dečak. Radi se o poznatim pesmama koje su obeležile vreme i pogled na svet. Vodeće teme predstavljene su na električnim i akustičnim gitarama. 
 
Vučković: Inspiraciju za izbor i obradu kompozicija pronašao sam u svojim sećanjima. U porodici kojoj pripadam, slušale su se i pevale različite pesme. Od dede po očevoj liniji slušao sam pesme sa Solunskog fronta i pesme o Srbiji. Od dede po majčinoj liniji slušao sam komunističke pesme i pesme o Jugoslaviji. Za mene, tada dečaka, bila je to samo lepa muzika. Kasnije, kada sam odrastao i sazreo, shvatio sam da su te pesme bile i simboli različitih ideoloških ubeđenja. Želio sam da ‘pomirim’ svoje dedove, koji se odavno nalaze u nekom svetu u kome različitosti više ništa ne znače. Obradio sam četiri omiljene pesme jednog i četiri omiljene pesme svog drugog dede. Tumačio sam ih isključivo u njihovoj muzičkoj lepoti, bez ideoloških referenci. Stavio sam ih na jedan album sa idejom i verovanjem da različiti pogledi na svet mogu mirno da koegzistiraju, makar u estetskoj ravni.

RECENZIJA - TIHOMIR ŠKARA


NUMERE:
  • Internacionala
  • Kreće se lađa francuska
  • Ivo Lola
  • Tamo daleko
  • Bandiera rossa
  • Marš na Drinu
  • Konjuh planinom
  • Vostani Serbie


VLADAN VUČKOVIĆ SAJT, FB STRANA, TVITER, JUTJUB  



PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html