Jon Lord - Beyond the Notes 2004

Jon Lord - Beyond the Notes 2004

Džon Lord (engl. Jon Douglas Lord, Lester, 9. jun 1941 − London, 16. jul 2012)

Bio je britanski klavijaturista i kompozitor.

Lord je priznati svirač hamond orgulja i bluz-rok zvuka, a takođe je vrlo zaslužan za pionirski rad u spajaju roka, klasike i barokne forme. Većinu svoje popularnosti i muzičke karijere proveo je u sastavu Deep Purple, ali je isto bio istaknuti član grupa WhitesnakePaice Ashton LordThe ArtwoodsThe Flower Pot Men and Santa Barbara Machine Head.

Godine 1968. Lord je učestvovao u osnivanju Deep Purple. On i bubnjar Ijan Pejs bili su jedini konstantni članovi sastava u periodu od 1968. do 1976. godine, a nakon reformisanja sastava 1984. godine ostaje sve do 2002. godine.

Od 2002. godine se posvetio svojoj solo muzičkoj karijeri. Lord se više koncentrisao na komponovanje i na bluz-rok izvođenje.

Lord je posthumno bio uveden u Dvoranu slavnih rokenrola 8. aprila 2016. godine...

Detaljna biografija - OVDE.

Jon Lord - Beyond the Notes (Album, 2004)


Track listing

  • "Miles Away" (7:40)
  • "De Profundis" (7:20)
  • "One From The Meadow" (8:14)
  • "Cologne Again" (6:45)
  • "I’ll Send You A Postcard (Pavane For Tony)" (6:54)
  • "The Sun Will Shine Again" (4:22)
  • "A Smile When I Shook His Hand (In Memorian George Harrison)" (7:30)
  • "November Calls" (5:03)
  • "The Telemann Experiment" (7:07)
  • "Music For Miriam (Version For String Orchestra)" (8:02)

All songs composed by Jon Lord. All lyrics by Sam Brown, except "November Calls" by Jon Lord

ARHIVA PPNS

IAN PAICE - JON LORD TRIBUTE, SICILY

Ian Paice - Jon Lord Tribute, Sicily

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html