Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement

 
 

Glavolom

13.03.2018

Kako neregistrovana prikolica gasi jedino seosko domaćinstvo (VIDEO)

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/akcije/solidarno-za-miroslava-jovanovica.html http://prviprvinaskali.com/galerija/?Gid=373 http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.htmlSva PG u Srbiji (631.522 PG) čine relativno značajnih 5,16% ukupnog broja farmi u EU, što našu zemlju rangira na sedmo mesto iza Rumunije (3.859.000 PG) i pet drugih članica EU sa većim brojem gazdinstava (Italije, Poljske, Španije, Grčke i Mađarske

PREZENTACIJA: POPIS POLJOPRIVREDE 2012. - POLJOPRIVREDNO ZEMLJIŠTE U REPUBLICI SRBIJI

BOJAN JE ODRŽAVAO POSLEDNJE DOMAĆINSTVO U SELU. SADA SVE RASPRODAJE JER ZBOG NEPLAĆENE KAZNE MORA

Da bi prehranio stoku i održao jedino domaćinstvo u selu 27-ogodišnji Bojan Radovanović iz Novog sela kod Kuršumlije, koristio je neregistrovanu prikolicu. Zbog ovog prekršaja sada mora na 40 dana u zatvor.

Saobraćajna policija je tri puta na seoskom putu u planini zaustavljala Bojana Radovanovića jer je vozio seno za stoku neregistrovanom prikolicom. Prvi put je platio kaznu, a za druge dve mu je stigla kazna zatvora do 40 dana jer je vozio pod zabranom.

- Bio sam prinuđen da hranim svoju stoku iako su mi oduzeli vozačku dozvolu, nisam imao drugog izbora, jedino da pustim krave - kaže Bojan Radovanović iz Novog Sela za TV O2.

Bojan i njegova nepokretna majka jedini su stanovnici Novog Sela. Uzgajajući krave i svinje, podigao je farmu za primer, a sada je prinuđen da sve proda zbog zatvora. Kako nema ko da vodi računa o imanju, morao je da proda 70 svinja, a sada prodaje i 25 krava.

- Imao sam oko 70 svinja i sve sam rasprodao. Sad još ovo stoke da rasprodam i da idem u zatvor - priča on.

Dodaje da mu je sada najveća briga stara i nepokretna majka.

- Stoku ću nekako i da prodam, ali ne znam šta ću sa majkom, jedino da je u dom smestim - pita se Bojan.

Zbog čitave situacije u kojoj se našao njegovi rođaci i komšije iz susednog sela su ogorčeni, prenosi TV O2.

- To je nepravda, za tu jednu prikolicu. Nije otišao ni da popije, ni da se drogira, ni da ubije - kaže njegova sestra Jasmina Mihajlović.

- Sad je prinuđen da tih 25 krava proda zbog 40 dana zatvora, dok drugi koji rade i veće prekršaje budu oslobođeni - dodaje brat Ivan Stevanović.

Bojan takođe smatra da se radi o nepravdi.

- Tamo mogu neki da jure sa kolima i da se mangupiraju po gradu, njih ne zaustavljaju, a seljaka zaustave - zaključuje o.

Zbog neregistrovane prikolice kojom je iz planine vozio seno za stoku ugasiće se i poslednje domaćinstvo u Novom Selu.

PRILOG 02

Izvor: Blic 


ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar