Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement

 
 

Glavolom

19.04.2017

Napredovanje u ’’slučaju’’ RTK?

Prvi Prvi na Skali
http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://www.prviprvinaskali.com/clanci/o-gmo/hrana-buducnosti-ili-bioterorizam.html http://www.prviprvinaskali.com/strane/podrzi-ppns.html

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić rekao je da je grad Kragujevac spreman da, u skladu s izmenjenom Uredbom, uputi zahtev Vladi za privremeno preuzimanje kapitala RTV Kragujevac, ali tek pošto se u preduzeću realizuje državni socijalni program za dobrovoljni odlazak zaposlenih iz preduzeća.

Nikolić je poručio da će Radio-televizija Kragujevac, čija je privatizacija raskinuta u januaru, moći da opstane, ali s manjim brojem zaposlenih i moraće sebe da izdržava i bude likvidna.

Na sastanku koji je inicirala delegacija zaposlenih i sindikata "Nezavisnost" RTV Kragujevac, Nikolić je rekao da emitovanje programa te medijske kuće ne može da bude obnovljeno sve dok se ne namire dugovanja za dozvole REM-u.

Podsetimo, privatizacija Radio-televizije Kragujevac je poništena 25. januara 2017. odlukom Ministarstva privrede zbog toga što bivši vlasnik Radoica Milosavljević nije ispunio obaveze iz kupoprodajnog ugovora zaključenog u oktobru 2015.

Posle raskida privatizacije, kapital je stopostotno prešao u državni registar akcija, a Ministarstvo privrede je postavilo privremenog zastupnika državnog kapitala.

U ovoj medijskoj kući ima 60 zaposlenih, koji ne primaju redovnu platu od maja prošle godine, a nemaju uplaćene doprinose, niti overene zdravstvene knjižice.

Poslovni račun preduzeća je u blokadi od avgusta 2016, trenutno za više od 30 miliona dinara.

Nikolić zaposlenima umesto pisane garancije nudi pismo o namerama

Predstavnici zaposlenih i sindikata RTV Kragujevac zatražili su od Nikolića i pisane garancije, na osnovu ranije datih usmenih obećanja, da će Grad svim zaposlenima, i onima koji ostaju, i onima koji odlaze iz preduzeća, obezbediti isplatu zaostalih zarada.

Prema navodima učesnika sastanka, gradonačelnik je odbio da potpiše sporazum po kom će grad preuzeti takve obaveze, a umesto toga je potvrdio da će u toku dana sačiniti pismo o namerama u vezi s daljim koracima za sanaciju stanja u RTV Kragujevac.

Glavni poverenik sindikata "Nezavisnost" u RTK Goran Antonijević rekao je novinarima posle sastanka da, kako sada stvari stoje, zaposleni u toj medijskoj kući koji nisu primili 11 zarada neće primiti ni dinar još najmanje mesec ili dva.

Vlada donela Uredbu koja gradu omogućava preuzimanje RTV Kragujevac

Vlada Srbije nedavno je donela izmenjenu Uredbu o prenosu kapitala bez naknade zaposlenima kod izdavača medija, kojom je omogućila da se lokalnim samoupravama prenesu akcije i udeli medija, čija je privatizacija poništena.

Ovim se otvara mogućnost da Radio-televizija Kragujevac, ali i ostali lokalni mediji u Srbiji čija je privatizacija poništena na šest meseci budu vraćeni gradovima i opštinama, nekadašnjim osnivačima.

DNEVNIK N1, 19. APRIL 2017 (0:25:00)

 
PRILOG N1: MESECIMA BEZ PLATA U RTK, ŽIVOT NA IVICI EGZISTENCIJE, 15. APRIL 2017. Izvor: Izvor: Beta, N1 


RADIO-TELEVIZIJA KRAGUJEVAC FB STRANA 


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar