Temperaturne promene, 1900-2016

Temperaturne promene, 1900-2016

2017: DEJVID BELAMI: OVOLIKO ZNAM O ŽIVOTU...

Pre nekoliko godina sam od zaštitnika prirode postao parija samo zato što sam javno rekao da ne verujem u trenutne naučne teorije o globalnom zagrevanju. I dalje verujem da sam bio u pravu i da ono što možemo da pročitamo u medijima zapravo i nije tačno.

DETALJNIJE

Izvor: Njuzvik

2016.



2013: ČUVENI DEJVID BELAMI O "GLOBALNOM ZAGREVANJU"

...Osmeh sa lica nestane u trenutku kada se pomenu klimatske promene i sukob koji je nastao 2004. godine, kada je, kontrirajući naučnoj konvenciji i javnom mnjenju, globalno zagrevanje koje je stvorio čovek odbacio kao „besmislicu”.

„Od tog trenutka nisam bio poželjan na BBC-u. Zaledili su me, jer nisam verovao u globalno zagrevanje. Moja karijera je presušila. Izbacili su me iz grupa za očuvanje prirodne sredine i pljuvali po Londonu. A najgore od svega je što sam dobio pismo u kome je stajalo ‘Dejvid Belami je pedofil, jer ne veruje u globalno zagrevanje i ubija našu decu’.

A sve to je glupost. Poslednjih 16 godina temperature su u padu, ugljen-dioksid u porastu, usevi su postali zeleniji i brže rastu. Mnogo toga smo uradili da uništimo planetu, ali čovek nije izazivač globalnog zagrevanja”.

DETALJNIJE

Izvor: Meteoplaneta

KLIMATSKE PROMENE: SPREČITI ILI SE PRILAGODITI

Izvor: Novosti

2010: DAVID BELLAMY BEING HUMILIATED BY GEORGE MONBIOT OVER CLIMATE CHANGE. DAVID BELLAMY AND BAD SCIENCE 



2009: DAVID BELLAMY DENOUNCES CLIMATE CHANGE FRAUD 


2004: SUSRET SA DEJVIDOM BELAMIJEM - ŽIVAHNI ZELENI DŽIN

Poslednjih par godina Belami je uzburkao javnost svojim tvrdnjama da emisija ugljenmonoksida ne utiče preterano na globalno zagrevanje i naveo mnoge sledbenike da ga se odreknu. Ali, i to liči na Belamija, koji je navikao da diže galamu i izaziva kontroverze.

Danas, deci kod nas, lišenoj prilike da ga preko TV-a prate po putovanjima u Tasmaniji, Amazoniji, Novom Zelandu ili Severnom polu, ostaje, za utehu, da ga upoznaju preko lepo ilustrovane knjižice 101 način da spasemo zemlju, koju je nedavno objavila Odiseja. U njoj je deci na zabavan, duhovit ali pre svega poučan način pokazano kako svojim svakodnevnim navikama mogu da pomognu da nam planeta bude u boljem stanju. Knjiga deci ne pomaže samo da bolje razumeju prirodu i uzajamnu povezanost stvari oko sebe već im pruža priliku da se osete važnima. Bilo da je to dok peru zube, voze bicikl, traže gliste, ili gase svetlo pred spavanje.

DETALJNIJE

Izvor: Vreme 


ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html