Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Svet

11.08.2016

Istraga EU povodom spajanja hemijskih giganata Dau kemikal i Dupont

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.com/strane/reklamne-usluge.html

Evropska unija je otvorila istragu povodom spajanja američke hemijske kompanije Dau kemikal i njenog rivala Duponta.

EU želi da utvrdi da li će jedna od najvećih akvizicija u svetu ugroziti zaštitu tržišne konkurentnosti i naštetiti potrošačima.

"Egzistencija poljoprivrednika zavisi od pristupa semenu i od zaštite useva po konkurentnim cenama. Moramo osigurati da predloženo spajanje ne dovede do viših cena ili manjeg broja inovacija ovih proizvoda", navodi se u saopštenju evropske komesarke za zaštitu konkurencije Margret Vestager, a prenosi agencija Frans pres.

"Evropska komisija će istražiti da li ova akvizicija može umanjiti konkurenciju u oblastima kao što su zaštita useva, semena i proizvodnja izvesnih petrohemijskih proizvoda", dodaje se u saopštenju.

Dve najstarije američke kompanije, Dau kemikal i Dupont, dogovorile su u decembru prošle godine spajanje, s ciljem kreiranja hemijskog giganta čija je vrednost oko 130 milijardi dolara.

Izvor: Tanjug 
 

PREPORUKA PPNS 

PPNS/O GMO/PROF. DR MIODRAG DIMITRIJEVIĆ

  • AGROPARLAMENT - PORED OSTALOG O GMO
  • NIJE DOKAZANO DA JE GM HRANA ZDRAVSTVENO BEZBEDNA
  • RADIO BEOGRAD 1 - NOVINARENJE: O GMO

Detaljnije


Korisni članci na PPNS o glifosatu

Korisni članci na PPNS o EFSA


PPNS/O GMO/EVROPA

PPNS/O GMO/SVET

PPNS/O GMO VIDEO

PPNS/O GMO/DOKUMENTI


● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)
 
PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar