Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Svet

06.12.2015

Suđenje Monsantu zbog ’’štete koju je naneo ljudskom zdravlju i okruženju’’ (VIDEO)

Prvi Prvi na Skali
https://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/dogadjaji/kalendar-dogadjaja-u-kragujevcu.html http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kragujevac-bez-gmo.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dren/bombardovanje-1999.htmlGlobalna grupa profesionalaca, naučnika i ekologa Monsanto Tribunal priprema se za suđenje u Hagu zbog GMO semena kompanije Monsanto. Cilj je da se istraže i ocene sve optužbe protiv ovog poljoprivrednog giganta.

Suđenje kompaniji Monsanto na u Hagu zakazano je za 12. oktobar 2016. i planira se da će trajati do 16. oktobra.

Jedan od glavnih ciljeva grupe koja se bori protiv zagađenja sredine jeste da tribunal "ekocid" (voljno uništavanje prirode) proglasi zločinom.

- Proglašenje ekocida zločinom jedino je što će ljudima zagaratovati zdravo okruženje i zaštititi prirodu - piše na zvaničnom sajtu Međunarodnog Monsanto tribunala.

Tribunal će ispitati brojne optužbe na račun ove kompanije, uključujući i "zločine protiv prirode i čovečanstva".

Nekoliko svetskih organizacija za zaštitu prirode podržava ovu inicijativu, a pri odlučivanju sud bi trebalo da se rukovodi "Smernicama o poslovanju i ljudskim pravima" koje su usvojile Ujedinjene nacije 2011. godine.

Odluka da tribunal nastavi sa radom objavljena je nedugo nakon što je sajt "Sutainable Pulse" objavio svoj izveštaj koji je bio deo Konferencije o klimatskim promenama.

Monsanto je poljoprivredna kompanija koja u SAD uživa sve povlastice u većini medija, velikim delom jer ima jake veze i uspešno lobiraju na Kepitol Hilu.Izvor: Blic


PPNS/O GMO/EVROPA

PPNS/O GMO/SVET

PPNS/O GMO VIDEO 

PPNS/O GMO/STRANI MEDIJI

PPNS/O GMO/DOMAĆI MEDIJI

PPNS/O GMO/DOKUMENTI

PPNS/O GMO/PROF. DR MIODRAG DIMITRIJEVIĆ

  • AGROPARLAMENT - PORED OSTALOG O GMO
  • NIJE DOKAZANO DA JE GM HRANA ZDRAVSTVENO BEZBEDNA
  • RADIO BEOGRAD 1 - NOVINARENJE: O GMO

PPNS/O GMO/PROF. DR MILADIN M. ŠEVARLIĆ

  • PREDAVANJE ’ZA SRBIJU BEZ GMO’ (CIKLUS ’DUŠA PRE ZVEZDA’)
  • SRBIJI NE TREBA GMO - PROF. DR MILADIN M. ŠEVARLIĆ (POLEMIKE)
  • NEISTINE GMO LOBISTA VEĆ PET GODINA U UDŽBENIKU ’BIOLOGIJA ZA OSMI RAZRED’ U SRBIJI

Detaljnije

GRADOVI I OPŠTINE SRBIJE PROTIV GMO


● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)

APEL ZA NEDIN OPORAVAK I BOLJU BUDUĆNOST


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar