Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Udruženja

09.10.2019

Analiza rizika ugroženosti novinara na lokalnom nivou

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html

Misija OEBS-a u Srbiji pozvala je novinare iz Kragujevca i okoline na konsultativni sastanak sa kontakt tačkama iz policije i tužilastva sa teritorije Apelacionog tuzilastva u Kragujevcu, koji su u ovim institucijama zaduženi za komunikaciju i razmenu informacija u vezi sa slučajevima ugrožavanja bezbednosti novinara. 

Cilj ovog događaja bio je da se lokalni novinari upoznaju sa kontakt tačkama policije i tužilastava kojima se prijavljuju napadi, kao i da se razmene mišljenja i iskustva u dosadašnjoj primeni sistema kontakt tačaka koji je predviđen Sporazumom o saradnji i merama za podizanje nivoa bezbednosti novinara.

Sastanak je održan 9. oktobra. Bio je to treći od ukupno četiri takva događaja koje OEBS organizuje ove godine u saradnji sa MUP-om i Republičkim javnim tužilaštvom, a u okviru angažovanja u Stalnoj radnoj grupi za bezbednost novinara. Prvi je održan u Beogradu u maju, a drugi u Nišu u junu. Poslednji događaj biće održan u Novom Sadu.

Nakon predstavljanja dosadašnjeg rada Stalne radne grupe za bezbednost novinara, predstavljena je analiza rizika ugroženosti novinara na lokalnom nivou. Učestvovali su:

  • Dragan Lazarević, advokat
  • moderator Snežana Milošević, Lokal Press
Local press

PREZENTACIJA ZA SKUPTONSKI SNIMAK PREZENTACIJA (27:11)


Prilozi PPNS

ISTRAŽIVANJE O PRITISCIMA NA LOKALNE MEDIJE, JANUAR 2017.-DECEMBAR 2018.


SPORAZUM O SARADNJI I MERAMA ZA PODIZANJE NIVOA BEZBEDNOSTI NOVINARA, 26. 12. 2016.
STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar