Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Udruženja

13.11.2019

Inkluzivni ’Čep festić’ - Kragujevac 2019

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html

Četvrti inkluzivni festival za celu porodicu "Čep Festić" održaće se u u centru Plaza u subotu 16. novembra od 14 do 16 časova. Cilj organizatora, udruženja "Čep za hendikep", je da se cela porodica takmiči i zabavi, a ujedno podigne svest o inkluziji i ekologiji.

Programom su predviđene sledeće aktivnosti:

  • igre koncentracije - mini lavirint; čep slalom; taktilne igre
  • igre memorije i imitacije: čepogluma; eko kviz kreativno-edukativni kutak; eko bojanke; mozaik od čepova
  • takmičarske igre - čep poligon; sekopak igre ( igra memorije, 3D šuma, igra X/O sa flaša, digitalna aktivacija); recan (recikliranje sa presovanjem limenki)
  • muzičke igre - koreografija uz pesmu "Kolita Cocolate; više od čepa; animacija

Akciji se pridružuje i Crveni krst koji prikuplja školski materijal za mališane koji su u njihovom programu. Akcija je otvorena za sve koji žele da doniraju školski pribor.

Centar Plaza je u martu postao redovan partner na projektu prikupljanja čepova, te svakog dana na prvom spratu mogu da se ostave čepovi za donaciju.

Udruženje "Čep za hendikep" već sedmu godinu u saradnji sa brojnim kompanijama, školama, vrtićima i drugim institucijama, ambasadama i pojedincima uspešno realizuje filantropsko-ekološku inicijativu prikupljanja čepova čijom se reciklažom nabavljaju ortopedska pomagala.

Udruženje predstavlja građansku inicijativu koja je nastala kao društvena reakcija na nepovoljnu zakonsku regulativu u Srbiji koja predviđa zamenu ortopedskih pomagala u veoma dugim, a ponekad i nehumanim rokovima (3-8 godina u odnosu na vrstu invaliditeta).

Ova akcija traje neprekidno od septembra 2012. godine, a funkcioniše tako što građani dobrovoljno prikupljaju čepove sa plastičnih flaša, koje zatim udruženje prikuplja i prodaje kompanijama koje se bave reciklažom tvrde plastike. Za dobijeni novac se kupuju nova ili polovna ortopedska pomagala za osobe sa invaliditetom, na osnovu prispelih prijava i nakon procene stručne komisije koju čini tim lekara specijalista. Cena jednog kilograma čepove je oko 0,25 evra.

Misija udruženja je poboljšanje kvaliteta života osoba sa invaliditetom i zalaganje za ostvarivanje punog potencijala svake osobe sa invaliditetom uz korišćenje raspoloživih resursa u zajednici.

ČEP ZA HENDIKEP SAJT, FB STRANA, TVITER, INSTAGRAM, JUTJUB


Cep za hendikep 

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano

DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar