Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Udruženja

19.02.2020

Radionica u Kragujevcu: Građansko merenje kvaliteta vazduha

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html

PPNS - KG VODIČ: KALENDAR DOGAĐAJA U KRAGUJEVCURadionica posvećena građanskom merenju kvaliteta vazduha održaće se u petak 21. februara od 18 časova u W&W centru (bivša zgrada Kredi banke, sada Direktne banke na trgu kod Krsta - Kralja Petra I 26).

Radionica je deo aktivnosti koje se sprovode u pet gradova Srbije: Kragujevcu, Kraljevu, Smederevu, Šapcu i Subotici. Posvećene su unapređenju informisanja građana o stanju kvaliteta vazduha u Srbiji i njihovom uključivanja u rešavanje problema zagađenja vazduha. Na ciljevima projekta se radi kroz uspostavljanje građanske mreže za merenje kvaliteta vazduha i podršku zagovaračkom procesu usmerenom prema relevantnim akterima na lokalnom i republičkom nivou.

KAKO SVAKI GRAĐANIN MOŽE DA MERI KVALITET VAZDUHA ISPRED SVOJE KUĆE

Kragujevac je prepoznat kao veoma važan grad za sprovođenje ovih aktivnosti. Reč je o gradu koji, prema zvaničnom ocenama Agencije za zaštitu životne sredine, ima prekomerno zagađen vazduh, usled povećane koncentracije PM10 i PM2,5 čestica.

Istovremeno, građani Kragujevca uskraćeni su za pravovremeno informisanje o stanju kvaliteta vazduha, budući da jedina stanica Agencije za zaštitu životne sredine u Kragujevcu ne emituje uživo informacije o koncentraciji ovih čestica. Čak i u vreme najvećeg zagađenja, informacija koja stiže do građana su da je kvalitetvazduha u Kragujevcu odličan.

Pored toga, Grad Kragujevac nema usvojen Plan kvaliteta vazduha, na šta je zakonom obavezan kao grad koji je suočen sa prekomernim zagađenjem.U toku radionice razgovaraće se o trenutnom stanju kvaliteta vazduha u Srbiji, biće sastavljeno i podeljeni nekoliko senzora za merenje kvaliteta vazduha u Kragujevcu, razgovaraće se o narednim koracima.

Prijavljivanje za učešće moguće je mejlom na arhuscentar@gmail.com do petka 21. februara u 16 časova.

Organizatori radionice su udruženja "Beogradska otvorena škola" iz Beograda i "Arhus centar" iz Kragujevca.


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

ARHIVA PPNS

AEROZAGAĐENJE NA TERITORIJI KRAGUJEVCA, 29. JANUAR - 4. FEBRUAR 2020.KVALITET VAZDUHA U KRAGUJEVCU, 29. JANUAR 2020.AEROZAGAĐENJE NA TERITORIJI KRAGUJEVCA, 1. SEPTEMBAR 2019. - 13. JANUAR 2020.STRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar