Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Udruženja

01.11.2019

Sophia: Predavanje Nazarova u Kragujevcu

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html

Moskovljanin Georgij Nazarov, autor više knjiga o ishrani, održaće predavanje u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji u subotu 2. novembra od 19 časova.

Nazarov je rođen i školovan u Rusiji. Osmislio je sopstveni sistem zdravog života, spojivši iskustva ruske medicine sa učenjima drevnih civilizacija koje je proučavao decenijama putujući po svetu.

Šta podrazumeva pojam pravilne ishrane, po Nazarovu?

O pravilnoj ishrani koja donosi zdravlje, poboljšava mentalne sposobnosti, produžuje životni vek, povećava snagu i izdržljivost, oduvek se govorilo. Mnoge bolesti koje ranije gotovo da nisu ni bile poznate ili su se javljale kod veoma ograničenog broja ljudi, danas poprimaju gigantske razmere, naročito u tzv. razvijenim zemljama. Bolesti koje smo smatrali iskorenjenim sada se sve češće javljaju u izmenjenom obliku, težem za lečenje.

Sve više ljudi shvata da njihovo zdravlje najvećim delom zavisi od nihovih životnih navika. Određene navike u životu, a jedna od najznačajnijih je ishrana, mogu da stvore snažne predispozicije prema različitim bolestima, a takođe imaju moć da ih smanje ili otklone.

Nažalost, često čak i kada imamo želju za pozitivnim promenama, uglavnom nemamo izvore kvalitetnih informacija. Lekari klasične medicine u većini zemalja imaju veoma površno, usko usmereno, a često i dosta zastarelo znanje o ishrani. Mnoge knjige koje su napisane na ovu temu često su potpuno prazne, neinformativne ili daju pogrešne informacije, a one koje to nisu često obuhvataju samo poneku oblast pravilne ishrane, zapostavljajući druge. Samo skup svih tih oblasti može učiniti da nam ishrana zaista donese zdravlje.

Pojam pravilne ishrane uključuje skup više oblasti:

  • pravilan izbor namirnica i napitaka za ishranu,
  • pravilno pripremanje i čuvanje namirnica,
  • korišćenje neophodnih i korisnih prirodnih dodataka ishrani,
  • pravilno kombinovanje namirnica,
  • pravilno vreme uzimanja obroka,
  • poštovnje razmaka između obroka,
  • korišćenje odgovarajuće količine hrane.

Ako zapostavimo barem jedan od ovih koraka u ishrani, ona više neće biti pravilna. Na primer: možemo da koristimo najzdravije, najpravilnije pripremljene namirnice, ali u pogrešno vreme. Time činimo sebi zlo, gajeći bolest i slabost. Opet, možemo te namirnice nepravilno da iskombinujemo i rezultat će biti sličan.

Moramo da shvatimo da mnoge informacije o potrebama za hranom dobijamo direktno od timova, često i lekara, koji su povezani sa proizvođačima hrane. Samim tim, da bi se prodalo što više namirnica, ne vodi se računa o tome da to mi plaćamo, i to skupo - svojim zdravljem...

Nazarov Tim

O autoru

Nazarov je autor serije seminara o zdravijem i kvalitetnijem načinu življenja, kao i knjiga "Tajne pravilne ishrane" i "Ishrana" u kojima jednostavno objašnjava kako uz određene ispravke navika u ishrani možemo veoma snažno da utičemo na kvalitet svog zdravlja i stanje psihe. Knjige sadrže praktične savete o izboru, vremenu uzimanja hrane, kombinovanju namirnica, kao i o pripremanju hrane. Neke od njegovih knjiga objavljene su na engleskom, italijanskom i ruskom jeziku, a u pripremi su izdanja na nemačkom.

Objavio je preko 400 članaka i komentara, kao dugogodišnji član Međunarodne novinarske federacije (IFJ) i Udruženja novinara Srbije. Pored ostalog, angažovan je kao član Gorske službe spašavanja i saradnik Ruskog centra za nauku i kulturu u Beogradu.

Georgij Nazarov

Organizator predavanja je Sophia - filozofski klub Narodne biblioteke "Vuk Karadžić". 


STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara (0)



Dodaj komentar