Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Udruženja

20.02.2020

Udruženje gluvih i nagluvih: Pristupačno zdravstvo gluvim i nagluvim pacijentima

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html

 PPNS - KG VODIČ: KALENDAR DOGAĐAJA U KRAGUJEVCU

Tribina za studente "Pristupačno zdravstvo gluvim i nagluvim pacijentima" održaće se u amfiteatru Fakulteta medicinakih nauka u petak 21. februara od 14 časova.

Cilj tribine je pružanje informacija studentima o načinu ophođenja prema gluvim i nagluvim, dostojanstvu pacijenata i zakonskim odredbama koje treba da se sprovode u skladu sa konvencijom Ujedinjenih nacija o pravima osoba sa invaliditetom i standardima Svetske federacije gluvih. Ovakva tribina treba da postane praksa koja će se održavati ubuduće za nove generacije studenata, kako bi imali mnogo bolju komunikaciju sa gluvim i nagluvim pacijentima, smatraju organizatori iz Udruženja gluvih i nagluvih Šumadijskog okruga.

Ispred Udruženja, okupljenima će se obratiti predsednica Biljana Milanović, koja će zajedno sa Željko Maslaćem da izloži situaciju, navešće probleme sa kojiма se suočavaju gluvi i nagluvi u zdravstvu, kao i pozitivni primeri. Predavanje će da održi Suzana Maslać-Matović, sekretar Udruženja, ujedno autor i koordinator ovog projekta. Biljana Milanović. Prevodioci sa znakovnog jezika su Nada Jevtović i Katarina Vučenović.

Ovo udruženje je prvo u Kragujevcu, a i šire, koje organizuje ovakvu tribinu u okviru jedinstvenog, inovativnog projekta koji ima aktivnosti od višestrukog značaja.

PRILOG RTK, 13. 10. 2019.

Udruženje realizuje projekat "Pristupačan grad za gluve i nagluve" u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) koji finansira Evropska unija i sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

UGNŠO FB PROFIL


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar