Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Udruženja

07.02.2020

Vibrirajući budilnici uručeni članovima Udruženja gluvih i nagluvih

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html

PPNS - KG VODIČ: KALENDAR DOGAĐAJA U KRAGUJEVCUU okviru projekta “Pristupačan grad za gluve i nagluve“ dr Gordana Damnjanović, članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu uručila je osam vibrirajućih budilnika članovima Udruženja gluvih i nagluvih Šumadijskog okruga. Reč je o projektu u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) koji finansira EU a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Udruženje je ranije kroz projektne aktivnosti koje je finansirao grad nabavilo 20 budilnika a obzirom da ovo udruženje broji oko 315 članova, svakom od njih je ovaj aparat veoma koristan i potreban. Prioriteti i potrebe gluvih i nagluvih lica, članova Udruženja sami su se izdvojili a budilnici su se pokazali kao veoma korisni i efikasni aparati koji im omogućavaju da funkcionišu samostalno. Projektom “Pristupačan grad za gluve i nagluve“ aplicirano je i dobijena su sredstva kroz ReLOaD program, kaže dr Gordana Damnjanović, član Gradskog veća koja je sa predsednicom Udruženja, Biljanom Milanović uručila vibrirajuće budilnike. Pored brojnih održanih edukativnih radionica i onih koje su u planu, značajna sredstva su odvojena za nabavku ovih aparata kojih, nažalost, nema na tržištu, jer se više ne uvoze, dok se bebi alarm za gluve roditelje i ne proizvodi.

Prema rečima sekretarke Udruženja Suzane Maslać Matović, ostatak novca će biti preusmeren na izradu bolje aplikacije za mobilne telefone koja će biti dostupna svim članovima.

Izrada kvalitetne aplikacije je za nas veoma važna jer bismo na taj način unapredili svoj položaj i omogućeni brzi pozivi službe Hitne medicinske pomoći i Policijske uprave, kaže Maslać Matović. U prethodnoj godini imali smo sedam projekata i šest realizovanih zbog čega smo posebno ponosni, a što pokazuje da možemo i više. U Rači i Lapovu podeljeno je 9 ovakvih budilnika a to su, pored slušnih aparata, veoma važna pomagala za gluva i nagluva lica kako bi bili što samostalniji, podsetila je ona i istakla da imaju za cilj budilnici budu dostupni svim gluvim i nagluvim licima na teritoriji čitave Srbije kao i da bebi alarm dobije svaka porodilja pri izlasku iz porodilišta. Sekretar Udruženja je najavila 21. februara održavanje edukativne tribine za studente Medicinskog fakulteta na temu komunikacije sa gluvim i nagluvim licima.

PRILOG RTSIzvor: Grad Kragujevac

UGNŠO FB PROFIL


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar