Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement

 
 

Korisno

04.05.2018

Promenite šifru - savetuje Tviter nakon otkrivanja greške

Prvi Prvi na Skali
https://tijana.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://www.prviprvinaskali.com/clanci/o-gmo/hrana-buducnosti-ili-bioterorizam.html https://www.facebook.com/JazzFestKragujevac/ http://www.prviprvinaskali.com/strane/podrzi-ppns.html

Kada podesite lozinku za svoj Tviter nalog, mi koristimo tehnologiju koja je maskira tako da niko u kompaniji ne može da je vidi. Nedavno smo otkrili grešku koja je omogućavala skladištenje lozinki u nemaskiranom stanju u internom zapisniku. Ispravili smo grešku, a naša istraga ne pokazuje naznake kršenja ili zloupotrebe.

Iz predostrožnosti, zamolili bismo vas da razmotrite promenu svoje lozinke za sve usluge za koje ste koristili ovu lozinku. Svoju lozinku za Tviter možete da promenite u bilo kom trenutku tako što ćete otići na stranu za podešavanje lozinke.

O grešci

Lozinke maskiramo u okviru procesa koji se naziva transformisanje ključa koristeći funkciju koja se naziva bcrypt, koja zamenjuje stvarnu lozinku nasumičnim skupom brojeva i slova koji se čuvaju u Tviterovom sistemu. To našim sistemima omogućava da provere vaše akreditive za nalog bez otkrivanja vaše lozinke. Ovo je industrijski standard.

Zbog greške, lozinke su upisivane u interni zapisnik pre završetka procesa transformisanja ključa. Ovu grešku smo pronašli sami, uklonili smo lozinke i implementiramo planove da sprečimo ponavljanje ove greške.

Saveti o bezbednosti naloga

Ponavljamo, iako nemamo razloga da verujemo da su informacije o lozinkama ikada napustile Tviterove sisteme niti da ih je bilo ko zloupotrebio, postoji nekoliko koraka koje možete da preduzmete da biste nam pomogli za zaštitmo vaš nalog:

  1. Promenite svoju lozinku na Tviteru i na svim drugim uslugama za koje ste možda koristili istu lozinku.
  2. Koristite snažnu lozinku koju ne koristite za druge usluge.
  3. Omogućite proveru prijavljivanja, koja je takođe poznata pod nazivom autentifikacija sa dva faktora. Ovo je najbolji korak koji možete preduzeti da biste povećali bezbednost svog naloga.
  4. Koristite aplikaciju za upravljanje lozinkama da biste bili sigurni da svuda koristite snažne, jedinstvene lozinke.

Veoma nam je žao što se ovo dogodilo. Prepoznajemo i cenimo poverenje koje imate u nas i posvećeni smo tome da to poverenje svakodnevno zarađujemo.

BONUS INFO

Važne ispravke

Tviter ažurira Uslove korišćenja i Politiku privatnosti kako bi pružio više transparentnosti po pitanju podataka koje prikuplja, načinu na koji ih koristi i kontrolama koje imaš nad ličnim podacima. Ove ispravke stupaju na snagu 25. maja 2018. Tviter pruža i više kontrole nad načinom na koji deli određene podatke koji nisu javni. Saznaj više

Tviter tim 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar