Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Strani izvori

01.10.2013

The Fundamental Law of Hungary

Prvi Prvi na Skali
https://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/dogadjaji/kalendar-dogadjaja-u-kragujevcu.html http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kragujevac-bez-gmo.html

Član 20.

(1) Svako ima pravo na fizičko i mentalno zdravlje.
(2) Mađarska će promovisati ostvarivanje prava navedenih u stavu (1) obezbeđujući da njena poljoprivreda ostane bez ijednog genetički modifikovanog organizma, omogućavajući pristup zdravoj hrani i vodi za piće, upravljajući industrijskom bezbednošću.


Ustav je osnovni zakon države, pravna norma najvišeg nivoa u Mađarskoj. Sadrži najvažnije propise koji se odnose na strukturu i funkcionisanje države. Pošto je Ustav najviša norma, u Mađarskoj ne može da se donese zakon koji stoji u suprotnosti sa njegovim sadržajem. Ustav je temelj mađarskog pravnog sistema. Ovaj ustav i zakonska regulativa su obavezujući za sva lica.

 

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar