Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement
  • Advertisement

 
 

Pušenje ili zdravlje

29.01.2017

Nacionalni dan bez duvanskog dima 2017

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html https://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/dogadjaji/kalendar-dogadjaja-u-kragujevcu.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kragujevac-bez-gmo.html

U okviru obeležavanja 31. januara, Nacionalnog dana bez duvanskog dima koji se ove godine obeležava pod sloganom "Odrasli puše i mene guše", Institut za javno zdravlje uz podršku grada Kragujevca i u partnerskoj saradnji zdravstvenih i nezdravstvenih ustanova organizovao je niz aktivnosti.

Tim povodom, u zgradi Gradske uprave u organizaciji sindikata lokalne samouprave danas je održana aktivnost prva u nizu - testiranje za pušače koji žele da se odviknu od te loše navike. Dvadesetak zaposlenih radnika Gradske uprave uradilo je startne testove, osnovni - za merenje nikotinske zavisnosti kao i test za određivanje stimulacije za odvikavanje.

Prema rečima Miloša Radosavljevića, koordinatora u Savetovalištu za odvikavanje od pušenja na Institutu za javno zdravlje, programima koje godinama unazad sprovodi Institut, pušenje uspešno ostavi oko 30 odsto pušača.

U okviru obeležavanja ovog datuma, Instutut za javno zdravlje organizovao je konsultacije na Medicinskom fakultetu, u vrtiću "Poletarac" na Aerodromu, za roditelje pušače predstavnici Savetovališta deliće informativni materijal u zamenu za cigaretu, a u nekoliko osnovnih i srednjih škola organizovana su predavanja na temu štetnosti pušenja, rekao je Radosavljević.

U Institutu za javno zdravlje, u okviru programa obeležavanja ovog nacionalnog dana, građani ukoliko žele da uđu u program odvikavanja moći će da urade set testova u Savetovalištu za pušače u utorak 31. januara od 12 do 14 časova ili sredu 1. februara od 14 do 16 časova.

Izvor: Kragujevac.rs 

VIDEO: PLUĆA PUŠAČA ’PROTIV’ ZDRAVIH PLUĆA 
SAVETI FARMACEUTA: EMFIZEM - PUŠENJE KAO GLAVNI UZROK    
GALERIJA PPNS PUŠENJE ILI ZDRAVLJE   

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar