Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement
  • Advertisement

 
 

Kako je bilo

06.12.2017

Revija Etno stila okupila Kragujevčanke (VIDEO)

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html https://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/dogadjaji/kalendar-dogadjaja-u-kragujevcu.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kragujevac-bez-gmo.html



Revija ručno tkanih odevnih predmeta koji nose "etiketu" Etno stil održana je na minulom Međunarodnom sajmu turizma i seoskog turizma u Kragujevcu.

Modeli od tkanina nastalih na razboju delo su Suzane Gorajanac, a nosile su ih poznate Kragujevčanke. Posetiocima su predstavljeni ogrtači, kostimi, suknje i haljine - radovi koji predstavljaju spoj starinske izrade materijala i savremenih modela.

- Bila je to prelepa revija, a upotpunile su je ugledne dame koje su nosile moje modele. Ovo je nešto najlepše i najveće što sam doživela do sada u više od deset godina koliko sam posvećena ovom radu. Punim srcem se zahvaljujem svim divnim ženama koje su me podržale, kao i ostalim prijateljima uz koje sam ostvarila ovu zamisao. Mislim da je izložba bila afirmativna i za naš grad, kao i organizatore sajma. Mnogo je energije utrošeno, ali sve je imalo smisla, sumirala je utiske Gorjanac.

Ova kreativna i praktična Kragujevčanka je pre više od deset godina započela preduzetnički poduhvat pošavši od kursa tkanja. Dalje se razvijala uz jednu od mentorki, etnologa Dobrilu Vlajković, nekada kustos Narodnog muzeja. Danas je prepoznatljiva po modelu pero ponča, a u njenom radu je često zastupljen i ručni vez, kao nadogradnja.

Imala je samostalne izložbe i revije, učesnik je više zajedničkih.

Foto: GTO

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)



Dodaj komentar