Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

KG van KG

21.05.2018

’Četiri brata’ najbolja predstava, Maletić najbolji glumac festivala u Bugarskoj

Prvi Prvi na Skali
https://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/dogadjaji/kalendar-dogadjaja-u-kragujevcu.html http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kragujevac-bez-gmo.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dren/bombardovanje-1999.html

Predstava Knjaževsko-srpskog teatra (KST) "Četiri brata" Radovana Tišme u režiji Dragana Jakovljevića, na upravo završenom 29. Festivalu malih pozorišnih formi i 8. NETA festivalu u bugarskom gradu Vraca odlukom stručnog žirija proglašena je za najbolju predstavu festivala, a Zdravko Maletić za najboljeg glumca.

Zdravko Maletić član drame KST. Rođen je 2. decembra 1972. godine u Aranđelovcu. Srednju glumačka škola završio u Nišu u klasi Mime Kurić. 1991. godine diplomirao u predstavi San Letnje noći, uloga Petar Dunja, u režiji Marislava Radisavljevića. Fakultet Umetnosti u Prištini, dramski odsek, smer-gluma, u klasi prof. Boška Dimitrijevića upisao 1995. Diplomirao 2000. godine sa predstavom Beogradska trilogija u režiji Boška Dimitrijevića, uloga Jovana. 

Od 1994-2008. godine radi u Narodnom pozorištu Zoran Radmilović Zaječar a od 2009. godine u Knjaževsko-srpskom teatru. Od marta 2004. do novembra 2005. godine bio je upravnik Pozorišta Zoran Radmilović u Zaječaru, a od novembra 2005. do decembra 2007. godine umetnički direktor u istom pozorištu. 2004. godine je bio direktor pozorišnog festivala Dani Zorana Radmilovića u Zaječaru.

Najznačajnije uloge: Otac Ženidba i Udadba u režiji Vlade Lazića, Fabricio Mirandolina u režiji Slavenka Saletovića, Milun Kamen za pod glavu u režiji Juga Radivojevića, Prof. Karuzo A Leonardo u režiji Dejana Krstovića, Mikin Unosno mesto u režiji Vitalija Dvorcina, Stenli Kovalski Tramvaj zvani želja u režiji Boška Dimitrijevića, Velja Do gole kože u režiji Pjer Valter Polica.

Režije: Medved A. P. Čehov, Dvorska luda Đokica Miljković.

Igrao u dva dokumentarno-igrana fima Bitka na Čegru, uloga Vojvoda Petar Dobrnjac, u režiji Bojana Ranđelovića i Crna Zora uloga Nikola Novaković u režiji Bojana Todorovića kao i u seriji Selo gori a baba se češlja, uloga načelnik policije.

Predstava "Četiri brata" je premijerno izvedena na sceni Knjaževsko-srpskog teatra 30. septembra 2017. godine.

U nagrađenoj predstavi igraju: Ivan Vidosavljević, Zdravko Maletić, Dragan Stokić i Nenad Vulević.

Scenografiju potpisuje Dragan Jakovljević, kostime Jelena Janjatović, a muziku Dragoslav Tanasković.

ARHIVA PPNS


REPERTOAR KST

KNJAŽEVSKO-SRPSKI TEATAR SAJTFB STRANATVITER 
 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar