Pozorište za decu: Tihi dečak

Pozorište za decu: Tihi dečak

Predstava "Tihi dečak" biće izvedena u Pozorištu za decu i mlade (PDM) u sredu 22. februara od 18 časova.

Ovo je lutkarska predstava bez lutaka, ples prstiju i gluma tela, zasnovana na principima takozvanog platform teatra, gde čovek na sceni može da bude ujedno i glumac, i lutka, i scenski element, i rekvizit.

U velikoj kući, negde na selu, živi dečak. Njegova porodica ima četiri člana: pored tate i mame, tu je i dečakova petogodišnja sestrica Lejla. Otac, glava porodice, je lovac: u zaključanom ormanu na tavanu, daleko od dece, on čuva veliku lovačku pušku. Ponekad, dečak ide sa tatom u lov, ali pušku ne sme ni da pipne - moći će da puca tek kad bude položio ispit za lovca. Jednog dana, kada su deca ostala sama kod kuće, dečak je otkrio da su tavanska vrata otključana. Iako to nikako ne bi smeli, brat i sestra krenu u istraživanje tajanstvenog prostora. Među paucima, slepim miševima i starim novinama, njih dvoje nađu zabranjeno blago: ključ od ormara u kojem je otac krio pušku. Dečak se zove Vuk i ovo je njegova priča...

PRVI PRVI NA SKALI Pozoriste za decu Tihi decak 2019
Autori teksta su Ana Duša i Tin Grabnar, režiju potpisuje Tin Grabnar, dramaturgiju Ana Duša, muziku Mitja Vrhovnik Smrekar, a kostime je osmislila Sara Smrajc Žnidarčič.

Igraju: Milomir Rakić, Miloš Milovanović, Ljubica Radomirović i Sanja Matejić. 

Ova predstave donela je pregršt nagrada u maju - detaljnije u člancima: POZORIŠTE ZA DECU: SEDAM FESTIVALSKIH NAGRADA TOKOM MAJA. i "TIHI DEČAK" - NAJBOLJA PREDSTAVA 28. FEP-A.

Predstava je namenjena deci starijoj od osam godina.

Premijera je odigrana 29. maja 2019. godine.

Cena ulaznice je 200 dinara.

Za rezervacije ulaznica kontakt-telefon je 034/333-518.

Pozorište za decu i mlade i portal PRVI PRVI NA SKALI poklanjaju 2x2 ulaznice posetiocima koji navedu još jednu predstavu PDM u kojoj igra Miloš Milovanović.

Odgovore slati do srede u 14:00 kada će biti objavljeni kao komentari ispod ove najave. Zahvalni smo posetiocima koji su bili dobitnici u protekle četri nedelje da se ne uključuju u nagradnu igru kako bismo darivali što veći broj sugrađana.

REPERTOAR PDM

POZORIŠTE ZA DECU I MLADE SAJTFB STRANAINSTAGRAM 

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari