Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Univerzitet u Kragujevcu

06.06.2017

’’Dositeja’’ studentima Univerziteta u Kragujevcu

Prvi Prvi na Skali
https://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/dogadjaji/kalendar-dogadjaja-u-kragujevcu.html http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kragujevac-bez-gmo.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dren/bombardovanje-1999.html

Predstavnici Fonda za mlade talente Republike Srbije uručili su studentima Univerziteta u Kragujevcu ugovore o stipendiranju.

Ove godine Dositeju, stipendiju koju Ministarstvo omladine i sporta dodeljuje talentovanim i uspešnim studentima, dobilo je 100 studenata fakulteta Univerziteta u Kragujevcu i to 46 studenata osnovnih akademskih studija, 19 studenata integrisanih akademskih studija i 35 studenata master akademskih studija.

Ovogodišnji konkurs bio je raspisan za stipendiranje do 850 najboljih studenata završne godine osnovnih akademskih studija i do 400 studenata završne godine master akademskih studija sa visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija.

Od 2010. godine stipendija koja se dodeljuje talentovanim i uspešnim učenicima i studentima dobila je ime - "Dositeja". Naziv nagrade inspirisan je najpoznatijim srpskim prosvetiteljem i reformatorom - Dositejem Obradovićem, koji je svojim radom ostavio neizbrisiv trag u našoj istoriji.

Fond za mlade talente na godišenjem nivou stipendira i nagrađuje oko 2.500 učenika srednjih škola i studenata. Od dana od kada je osnovan, Fond je kroz stipendije i nagrade stipendirao blizu 21.200 studenata i učenika srednjih škola.

Stidendije su uručene u svečanoj sali Rektorata. 

UNIVERZITETSKA GALERIJA SAJT
UNIVERZITETSKA BIBLIOTEKA SAJTFB STRANA 
UNIVERZITET U KRAGUJEVCU SAJTFB STRANA 
 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar