Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Korona

30.05.2020

Institut za javno zdravlje: Pozitivni rezultati - Kragujevac 69, Aranđelovac 15, Topola 6, Rača 5, Batočina 2, 30. 5. 2020.

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html

Institut za javno zdravlje Kragujevac uzorkovao je putem briseva ukupno 6.229 pacijenta do subote 30. maja u 20 časova.

Iz Šumadijskog okruga nema pozitivnih pacijenata, 
na osnovu najnovijih 45 rezultata uzorkovanih briseva iz kovid-laboratorije "Kraguj" Instituta i Nacionalne laboratorije u Batajnici.

Iz Šumadijskog okruga od početka zaraze ukupno je i dalje 97 pozitivnih pacijenata, po opštinama:

  • Kragujevac 69
  • Aranđelovac 15
  • Topola 6
  • Rača 5
  • Batočina 2

U kućnoj izolaciji i dalje je 13 osoba, po opštinama: Kragujevac 3 i Topola 10; nema samoizolovanih u Batočini, Aranđelovcu, Lapovu, Kniću i Rači. Od početka zaraze samoizolovano je 2.174 osoba.

U Kliničkom centru Kragujevac na lečenju je još uvek sedam pacijenata (dvoje na respiratorima), navedeno je u izveštaju Instituta.

U Kragujevcu je 16. maj bio 21. dan zaredom bez novoobolelih na teritoriji Kragujevca i Šumadijskog okruga, 17. maja zabeležen je jedan pozitivan pacijent, tako da je 29. maj 12. dan u novom nizu bez novozaraženih u Kragujevcu.- Nastavljamo borbu da dokrajčimo koronu. Da bismo to uspeli moramo da budemo disciplinovani, da se pridržavamo svih preporuka - u zatvorenom prostoru nošenje maski, rukavica, česta dezinfekcija ruku alkoholom i distanca od dva metra. Na otvorenom - distanca dva metra, česta dezinfekcija ruku. Ne pipajte lice, oči, nos dok ne dezinfikujete ruke. Budite disciplinovani - tako ćemo dokrajčiti koronu, poruka je direktora Instituta Dragana Vasiljevića.

Voda koju proizvodi i distribuira JKP Vodovod i kanalizacija je higijenski je ispravna, navedenoj je u izveštaju Instituta za javno zdravlje.

Znanje je moć!
Znanje znači i ponašanje!
U životu je sve važno, samo je zdravlje bitno!
Borba traje!
Korona mora pasti!

Zdravstvene ustanove Šumadijskog okruga iz kojih su prikupljeni podaci: Klinički centar Kragujevac, Institut za javno zdravlje Kragujevac, Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kragujevac, domovi zdravlja: Kragujevac, Aranđelovac, Batočina, Lapovo, Topola, Rača i Knić 

Prvi Prvi na Skali

Grafika: Covid19.rs
Foto: Institut za javno zdravlje; Ivan Stojanović/Prviprvinaskali.com

DR GLIGIĆ: VIRUS SE PRENOSI KAPLJIČNO, ALI I VAZDUHOM - OŽIVLJAVA U NOSU, USTIMA ILI OČIMA (VIDEO, 29:34)Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020STRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI

PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 
 

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar