Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Korona

02.07.2020

Najava zatvaranja studentskih domova: Oni koji nisu iz Beograda neće biti u Beogradu!

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://prviprvinaskali.com/clanci/korona/da-li-ce-se-beskontaktni-toplomeri-koristiti-u-osnovnim-i-srednjim-skolama-kragujevca.html

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da će Vlada doneti odluku da na dve nedelje zatvori noćne klubove, splavove, kafiće koje nemaju bašte u periodu od 23h do 6 ujutro, kao i da će svi studentski domovi u Beogradu biti zatvoreni

Vučić je rekao da je najveći problem Beograd, odnosno da je 82,5 odsto zaraženih iz Beograda, podvlačeći da u glavnom gradu živi 22,7 odsto stanovništva Srbije.

Vlada će sutra doneti određene mere, rekao je Vučić: "Na dve nedelje ćemo da zatvorimo noćne klubove i splavove od 23 sata do 6 ujutro, u to vreme smo imali najveći broj zaraženih lica, isto će važiti za kafiće, sem za one koji imaju bašte. Studentske domove ćemo sve u Beogradu da zatvorimo", naveo je.

VIDEO 

Studenti u Studentskom gradu u Beogradu okupili su se večeras protestujući zbog najave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će zbog širenja koronavirusa biti zatvoreni svi studentski domovi. Oni su kasnije krenuli u protestnu šetnju, uzvikujući "Nećemo kući". Okupili su se kod kružnog toka nedaleko od zgrade Opštine Novi Beograd, i najavili da ako se sutra do 18 sati ne ozvaniči odluka da studenti ostanu u domovima, da će oni iz svih domova krenuti ka Vladi.

Na tviteru su objavljeni snimci na kojima studenti burno negoduju zbog najave novih mera koje uključuju i zatvaranje studentskih domova.

Tokom intervjua Vučića na RTS-u studenti iz Studentskog doma Slobodan Penezić u Beogradu reagovali su lupanjem u šerpe.

Na mesto gde su okupljeni studenti došla je i policija, dok studenti duvaju u pištaljke, lupaju u šerpe i viču "UA".

Vučić je večeras na RTS-u najavio da da će svi studentski domovi u Beogradu biti zatvoreni u okviru novih mera zbog širenja koronavirusa.

Trenutno su na fakultetima u Beogradu ispitni rokovi u toku.

VIDEO

Izvor: N1 


SNIMCI IZ BEOGRADA
- Studenti su se digli, neće kući. Neće da slušaju Vučića. Hoće da studiraju i ostanu u Beogradu...

- Nije tačno! Mi želimo da sačuvamo naše roditelje širom zemlje, da ne bismo širili zarazu nepotrebno. Znači, ovo nije politički protest, ovo nije protest protiv vlasti, ovo je protest protiv Vladine odluke. Želim da ovo objavite.

- Ja neću kući, da ne zarazim svoje roditelje. Ostalo me ne interesuje - samo zdravlje! Ispitni rokovi mogu da budu bilo kada. Ispitni rokovi će se položiti, fakulteti završiti, ali naše zdravlje i zdravlje naših roditelja može biti sačuvano samo ako mi ostanemo ovde jer je zaraženo više od 70 odsto ljudi. Ako nas oteraju kući ne znamo ko je u opasnosti. Zato ostajemo!

PPNS/KORONA


Više od 80% (287) registrovanih pozitivnih slučajeva je iz Beograda. To je najveći broj zaraženih od početka zaraze, do sada je najviše novozaraženih u glavnom gradu bilo 16. aprila - 132. Od 10. juna nema podataka o zaraženima u opštinama i gradovima na sajtu Covid19.rs.Do srede 1. jula u ponoć, od urađenih 195 uzoraka, pozitivnih pacijenata je 58 (29,74%) - u Šumadijskom okrugu 52, a u Kragujevcu 48. Do 16. maja bilo je 68 zaraženih Kragujevčana, a od tada do juče - 303.


Korona je po prvi put prisutna i u Gerontološkom centru, pored Centra za porodični smeštaj i usvojenje u Kragujevcu, objavilo je Ministarstvo. 

Dopunjenom Uredbom o merama za sprečavanje i suzbijanje kovid-19, koju je usvojila Vlada Srbije, od danas su i zvanično na snazi mere za suzbijanje virusa korona na teritoriji grada Kragujevca koje je predložio Institut za javno zdravlje Kragujevac.

Detaljno:

INSTITUT ZA JAVNO ZDRAVLJE, 1. 7. 2020: NOVI POZITIVNI REZULTATI - - KRAGUJEVAC 48, ARANĐELOVAC 2, KNIĆ 1, BATOČINA 1 (ŠUMADIJSKI OKRUG 52)


MERE ZA SUZBIJANJE ZARAZNE BOLESTI KOVID-19 U KRAGUJEVCU


DR GLIGIĆ: VIRUS SE PRENOSI KAPLJIČNO, ALI I VAZDUHOM - OŽIVLJAVA U NOSU, USTIMA ILI OČIMA (VIDEO, 29:34)Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020STRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI

PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar