Vlada povlači zaključak o informisanju tokom vanrednog stanja

Vlada povlači zaključak o informisanju tokom vanrednog stanja

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je da će Vlada Srbije danas, na molbu predsednika Republike Aleksandra Vučića, povući Zaključak o informisanju stanovništva o stanju i posledicama zarazne bolesti.

Brnabić je, gostujući na Radio-televiziji Srbije (RTS), istakla da je Srbija uradila sve kako bi naši građani bili tačno i pravovremeno informisani i kako nijedna informacija ne bi bila sakrivena od javnosti, ali da će povući nedavno usvojen zaključak kako se ne bi bacila senka na sve na čemu je država mukotrpno radila.

Iako verujem da ovaj zaključak štiti sve građane, medicinske radnike i porodice od lažnih vesti i neproverenih informacija, da se ne bi bacila senka na sve što smo mukotrpno radili, Vlada će danas, pre zasedanja kriznih štabova, povući ovaj zaključak, ponovila je ona.

Premijerka je rekla da veruje da će država zbog toga mnogo više vremena provesti u borbi sa lažnim vestima, koje se, kako je istakla, svakodnevno plasiraju.

U tom smislu, ona je kao primer navela lažnu vest o 24-časovnoj zabrani kretanja, ili da u kliničkim centrima nema opreme.

Borićemo se više, biće nam potreban dodatni napor, naglasila je Brnabić i ocenila da ovo vanredno stanje u Srbiji zaista jeste ratno stanje.

CINS Vlada pokušava da ograniči izveštavanje o koroni


Krizni štabovi o novim merama u borbi protiv COVID-19


Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da će na današnjem zasedanju kriznih štabova za borbu protiv COVID-19, kojem će predsedavati predsednik Republike Aleksandar Vučić i predsednica Vlade Ana Brnabić, biti donete nove mere u borbi protiv koronavirusa.

Stefanović je sinoć, u izjavi za Radio-televiziju Srbije (RTS), objasnio da je reč o sastanku Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 i Kriznog štaba za otklanjanje nastalih i sprečavanje mogućih štetnih posledica zarazne bolesti COVID-19 po privredu.

On je istakao da predsednik, Vlada i stručnjaci zajedno zasedaju i procenjuju koje su to mere koje treba primeniti kako bi se na najbolji način zaštitili životi ljudi.

Prema njegovim rečima, svako ministarstvo je iz svog domena davalo predloge koji bi mogli da se primenjuju u slučaju da dođe do pooštravanja mera, a koji će na najmanje invazivan način uticati na svakodnevni život ljudi.

Stefanović je precizirao da je podneto približno 2.500 prekršajnih ili krivičnih prijava zbog kršenja mere zabrane kretanja, koje je država uvela u cilju sprečavanja širenja virusa, ali da najveći broj građana poštuje propisane mere.

On je iskazao zahvalnost svim ljudima koji pokazuju odgovornost i ozbiljnost, kao i lekarima i medicinskom osoblju, policajcima, vojnicima, volonterima, medijima, svima koji ozbiljno i odgovorno rade svoj posao.

Posao policije jeste da sankcioniše kršenje mera, a oni koji to učine biće oštro kažnjeni jer moraju da razumeju da rizikuju i ugrožavaju svoj, ali i tuđe živote, naglasio je ministar.

Stefanović je, na pitanje o redovnim aktivnostima policije u vanrednom stanju, stopi kriminala i porodičnom nasilju, rekao da je zabeležen pad opšteg kriminala, kao i porodičnog nasilja, a da policija garantuje zaštitu svakoj ženi u slučaju nasilja u porodici i tokom ove situacije.


Izvor: Vlada Srbije, 2. 4. 2020.
Foto: Ivan Stojanović/Prvipvinaskali.com


"Moja je glupost i moja odgovornost, moja je glupost što to nisam obrazložila, kad smo to doneli"
BRNABIĆ: VLADA SRBIJE POVLAČI ODLUKU O INFORMISANJU NA MOLBU PREDSEDNIKA

PRVI PRVI NA SKALI/KORONA

#OSTANIKODKUĆE!
#ОСТАНИКОДКУЋЕ!


ARHIVA PPNS

KAKVA OSOBA ŽELIM BITI TOKOM KOVID-19 PANDEMIJE?

KOVID-19: U KLINIČKOM CENTRU KRAGUJEVAC DEVET PACIJENATA NA RESPIRATORU, 1. 4. 2020.

COVID19.RS: STATISTIČKI PODACI O KORONAVIRUSU. 1. 4. 2020.

KOVID-19: ZA OBAVEŠTAVANJE JAVNOSTI ZADUŽEN KRIZNI ŠTAB NA ČIJEM JE ČELU ANA BRNABIĆ

BOGDAN VRANJEŠEVIĆ: SVI VI KOJI NE MOŽETE DA IZDRŽITE 15 DANA, RAZMISLITE...INSTITUT ZA JAVNO ZDRAVLJE KRAGUJEVAC: PRAKTIČNO UPUTSTVO ZA NASTUPAJUĆE DANE (VIDEO)

HEMIJOM PROTIV VIRUSA KOVID-19: NAJEFIKASNIJI U PREVENCIJI SAPUN I 70% ETANOL

OGRANIČITI I USPORITI VRH EPIDEMIJE

RESPIRATORNA HIGIJENA

PRVI PRVI NA SKALI Kultura kijanja i kasljanja

 

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020STRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari