Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Roba bez GMO

09.12.2015

’’Dunav Soja’’ prva priznata GMO free oznaka kod nas

Prvi Prvi na Skali
https://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/dogadjaji/kalendar-dogadjaja-u-kragujevcu.html http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kragujevac-bez-gmo.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dren/bombardovanje-1999.html

Dunav Soja je prva i zasad jedina "bez GMO" oznaka kvaliteta i domaćeg porekla priznata i dostupna na našem tržištu.

Kako navode iz organizacije, to je strogo kontrolisan standard koji omogućava označavanje prehrambenih proizvoda, mesa, jaja i mleka koji su dobijeni korišćenjem genetski nemodifikove soje evropskog porekla, a označavanje je podržalo i preporučilo i Ministarstvo poljoprivrede.

"Kroz mogućnost označavanja proizvoda koji su hranjeni stočnom hranom bez GMO, nešto što po zakonodavstvu EU ne traži, stvorena je mogućnost za prehrambenu industriju da istakne kvalitet, ali i za potrošače da mogu da se odluče za proizvod koji žele", objasnila je Marija Kalentić, regionalna direktorka organizacije "Dunav Soja".

Ona je i dodala da se očekuje da će prvi proizvodi sa ovom oznakom u prodavnicama biti dostupni početkom sledeće godine.

"Dunav Soja" je međunarodna neporofitna organizacija koja okuplja proizvođače i prerađivače soje, proizvođače mesa, mleka, jaja, ali i trgovinske lance širom Evrope. Zalaže se za stvaranje osnove za proizvodnju visokokvalitetne hrane kontrolisanog porekla za ljude i životinje u regionu Dunava.

Rad Dunav Soje podržan je od strane Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ i projekta "Kvalitetna soja bez GMO-a iz Dunavske regije".

Izvor: B92

* * *

DUNAV SOJA - STANDARD (SMERNICE) 

PPNS/O GMO/EVROPA

PPNS/O GMO/SVET

PPNS/O GMO VIDEO 

PPNS/O GMO/STRANI MEDIJI

PPNS/O GMO/DOMAĆI MEDIJI

PPNS/O GMO/DOKUMENTI

PPNS/O GMO/PROF. DR MIODRAG DIMITRIJEVIĆ

  • AGROPARLAMENT - PORED OSTALOG O GMO
  • NIJE DOKAZANO DA JE GM HRANA ZDRAVSTVENO BEZBEDNA
  • RADIO BEOGRAD 1 - NOVINARENJE: O GMO

PPNS/O GMO/PROF. DR MILADIN M. ŠEVARLIĆ

  • PREDAVANJE ’ZA SRBIJU BEZ GMO’ (CIKLUS ’DUŠA PRE ZVEZDA’)
  • SRBIJI NE TREBA GMO - PROF. DR MILADIN M. ŠEVARLIĆ (POLEMIKE)
  • NEISTINE GMO LOBISTA VEĆ PET GODINA U UDŽBENIKU ’BIOLOGIJA ZA OSMI RAZRED’ U SRBIJI

Detaljnije

GRADOVI I OPŠTINE SRBIJE PROTIV GMO 

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)


Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar