Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Roba bez GMO

03.03.2014

’Jafica’ se privremeno proizvodi u Španiji, bez GMO

Prvi Prvi na Skali
https://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/dogadjaji/kalendar-dogadjaja-u-kragujevcu.html http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kragujevac-bez-gmo.html

Kompanija Jafa Crvenka je privremeno izmestila proizvodnju čokoladice "jafica" u Španiju dok u fabrici ne bude instalirana najsavremenija oprema potrebna za njenu proizvodnju, i proizvod koji stiže iz Španije nema u sebi GMO sastojaka, saopštila je danas Nacionalna organizacija potrošača Srbije (NOPS).

Prema saopštenju NOPS-a, u poslednjih nekoliko dana javnost je uznemirila glasina na društvenim mrežama da je izmeštanje proizvodnje "jafice", kompanije Jafa Crvenka, u Španiju ujedno i znak da ovaj proizvod sada u Srbiju stiže sa genetski modifikovanim sastojcima.

NOPS navodi da su nakon provere sa proizvođačem utvrdili da je reč o privremenom izmeštanju proizvodnje "jafice" za koju se trenutno koristi vrhunska oprema koja se fizički nalazi u Španiji, sve dok ona ne bude instalirana u Crvenki.

"Jafica" brend je zaštićeni žig kompanije Jafa Crvenka, a proizvod su osmišljali, razvijali i svakodnevno su ga kontrolisali zaposleni u kompaniji Jafa Crvenka.

Kako je saopšteno na Fejsbuk strani "Jafe", "jafica" nema GMO sastojaka u sebi, kao ni veštačkih boja i aroma. Proizvodi se po najstrožijim evropskim i svetskim standardima kvaliteta (HACCP, IFS, BRC...) na opremi koja je vlasništvo kompanije Natra, jednog od lidera u proizvodnji čokolade u EU. Osim fabrika u Španiji Natra poseduje i fabrike u Belgiji, Francuskoj itd.

BISKVIT SA VOĆNIM ŽELEOM (25%) I ČOKOLADNIM PRELIVOM (36%)

Sastav: šećer, voćni žele (glukozno-fruktozni sirup, šećer, voda, humektant (glicerol), voćna pulpa pomorandže (3%), sredstvo za želiranje (pektin), kiselina (limunska kiselina), regulator kiselosti (trinatrijum citrat), boja (paprika ekstrakt), konzervans (kalijum sorbat) i aroma), kakao masa, pšenično brašno, jaja, glukozno-fruktozni sirup, kakao maslac, maslo, stabilizator (sorbitolni sirup), biljno ulje (suncokretovo), emulgator (suncokretov lecitin), sredstvo za dizanje testa (natrijum hidrogenkarbonat), aroma. Čokolada sadrži: min. 47 % ukupne suve materije kakao-delova.

ALERGEN INFO: Proizvod sadrži gluten, mleko i jaja. Može da sadrži soju, kikiriki i jezgrasto voće u tragovima.

Izvor: Ekapija 

* * *

PPNS/O GMO VIDEO 

PPNS/O GMO/STRANI MEDIJI

PPNS/O GMO/DOMAĆI MEDIJI

PPNS/O GMO/EVROPA

PPNS/O GMO/SVET

PPNS/O GMO/DOKUMENTI

PPNS/O GMO/PROF. DR MIODRAG DIMITRIJEVIĆ

  • AGROPARLAMENT - PORED OSTALOG O GMO
  • NIJE DOKAZANO DA JE GM HRANA ZDRAVSTVENO BEZBEDNA
  • RADIO BEOGRAD 1 - NOVINARENJE: O GMO

PPNS/O GMO/PROF. DR MILADIN M. ŠEVARLIĆ

  • PREDAVANJE ’ZA SRBIJU BEZ GMO’ (CIKLUS ’DUŠA PRE ZVEZDA’)
  • SRBIJI NE TREBA GMO - PROF. DR MILADIN M. ŠEVARLIĆ (POLEMIKE)
  • NEISTINE GMO LOBISTA VEĆ PET GODINA U UDŽBENIKU ’BIOLOGIJA ZA OSMI RAZRED’ U SRBIJI

Detaljnije


GRADOVI I OPŠTINE SRBIJE PROTIV GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar