Prvi Prvi na Skali
 • Advertisement

 
 

Roba bez GMO

22.02.2013

Ulje ’iskon’ - non-GMO proizvod

Prvi Prvi na Skali
https://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/dogadjaji/kalendar-dogadjaja-u-kragujevcu.html http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kragujevac-bez-gmo.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dren/bombardovanje-1999.html

Iskon je visokokvalitetno, čisto, 100% prirodno suncokretovo rafinisano jestivo ulje koje se upotrebljava za kuvanje, prženje i pečenje, kao i za salate i majoneze. Bogato je vitaminom E i polinezasićenim masnim kiselinama. U sebi nosi očuvane prirodne karakteristike zrna sunkokreta od kojih nastaje, zahvaljujući procesu fizičke rafinacije koji se primenjuje u proizvodnji. Optimalne vrednosti nutritivnih sastojaka obezbedile su iskonu prepoznatljivost ulja najvišeg kvaliteta na domaćem tržištu, ali i u zemljama izvoza, što potvrđuju brojne nagrade i priznanja.

Osnovne karakteristike Iskon ulja:

 • Bez štetnih transmasnih kiselina
 • Sa visokim sadržajem vitamina E (antioksidativno dejstvo)
 • Bez aditiva za stabilnost (prirodno očuvani antioksidanti omogućavaju njegovu stabilnost)
 • Sa značajnim sadržajem karotenoida (provitaminsko dejstvo, uzrok prepoznatljive tamnije boje Iskona u odnosu na druga ulja koja se mogu naći na našem tržištu)
 • Sa izuzetno povoljnim sastavom masnih kiselina - linolna esencijalna masna kiselina (C18:2) i oleinska masna kiselina (C18:1) kao dominantne, što ukazuje na visoku nutritivnu vrednost Iskona
 • Pakovanje koje obezbeđuje zaštićenu atmosferu što dodatno osigurava trajnost ulja

Tokom 2009. godine aktiviran je najmoderniji pogon za punjenje i ambalažiranje jestivog suncokretovog ulja, kada nastaje danas prepoznatljivi brend - iskon. Uz kapacitet od 14.000 litara na sat, godišnja proizvodnja premašuje 68 miliona proizvedenih boca. Izvanredni rezultati su postignuti ne samo na domaćem tržištu, u kome iskon učestvuje sa 30%, već i kroz izvoz u Austriju, Slovačku, Sloveniju, Mađarsku, Grčku, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Makedoniju i Albaniju.

U okviru akcije „Najbolje iz Srbije“, iskon ulje je osvojilo priznanje za Najbolji robni brend 2012, u kategoriji roba svakodnevne potrošnje - hrana. Takođe, dobilo je najvišu ocenu za kvalitet rafinisanog suncokretovog ulja u Srbiji na prvom nezavisnom testiranju Asocijacije potrošača Srbije, u okviru projekta TESTS (Evropski standardi zaštite potrošača).

Od 2012. godine pod okriljem brenda iskon proizvodi se i jestivo ulje od non-GMO sojinog zrna. 

Kompanija Sojaprotein, jedinstveni je fabrički kompleks u Evropi za preradu isključivo genetski nemodifikovanog sojinog zrna (non GMO), strogo kontrolisanog porekla i kvaliteta. Upravo zahvaljujući ovoj komparativnoj prednosti, koja se ogleda u non-GMO proizvodima od soje, obezbedila je ovoj kompaniji međunarodni plasman na čak 36 tržišta - od svih zemalja Evropske unije, preko država Ruske federacije, članica CEFTA i EFTA, do zemalja Bliskog i Srednjeg istoka, Turske i Severne Afrike. Nedavno realizovana investicija u pogon za proizvodnju tradicionalnih sojinih proteinskih koncetrata (TSCP), vrednosti 30 miliona evra, omogući će fabrici Sojaprotein, godišnjeg prerađivačkog kapaciteta od čak 250.000 tona, izvozni potencijal od čak 80% ukupne proizvodnje.

SERTIFIKATI
NON-GMO SOJA

Izvor: Viktorija Oil 

* * *

PPNS/O GMO VIDEO 

PPNS/O GMO/STRANI MEDIJI

PPNS/O GMO/DOMAĆI MEDIJI

PPNS/O GMO/EVROPA

PPNS/O GMO/SVET

PPNS/O GMO/DOKUMENTI

PPNS/O GMO/PROF. DR MIODRAG DIMITRIJEVIĆ

 • AGROPARLAMENT - PORED OSTALOG O GMO
 • NIJE DOKAZANO DA JE GM HRANA ZDRAVSTVENO BEZBEDNA
 • RADIO BEOGRAD 1 - NOVINARENJE: O GMO

PPNS/O GMO/PROF. DR MILADIN M. ŠEVARLIĆ

 • PREDAVANJE ’ZA SRBIJU BEZ GMO’ (CIKLUS ’DUŠA PRE ZVEZDA’)
 • SRBIJI NE TREBA GMO - PROF. DR MILADIN M. ŠEVARLIĆ (POLEMIKE)
 • NEISTINE GMO LOBISTA VEĆ PET GODINA U UDŽBENIKU ’BIOLOGIJA ZA OSMI RAZRED’ U SRBIJI

Detaljnije


GRADOVI I OPŠTINE SRBIJE PROTIV GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar