Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Glavolom

09.03.2020

Klinički centar o dva smrtna slučaja u Kragujevcu

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html

OBAVEŠTENJE

Na osnovu informacija koje su se pojavile u medijskom prostoru Kragujevca, Klinički centar Kragujevac iznosi sledeće:

Pacijent J.M. je bio hospitalizovan u Klinici za hematologiju zbog lečenja maligne bolesti primenom odgovarajuće hemioterapije. Sama bolest, kao i primenjena terapija, dovele su do poremećaja imunološkog statusa. Shodno tome, pacijent je bio smešten u adekvatan prostor poluizolacije, kao što je bio hospitalizovan i ranije i to u više navrata. Kako protokoli i standardi nalažu ovakvi pacijenti se ne hospitalizuju u Sterilnom bloku. Sterilni blok je rezervisan za lečenje najtežih pacijenata i to transplantacijom kostnom srži.

S’ obzirom na epidemiološki status krajem januara 2020. godine, Klinički centar Kragujevac je među prvim ustanovama u Srbiji proglasio zabranu posete usled epidemije gripa. Podsećamo da je ove godine obolelo preko 25.000 ljudi u Srbiji sa nekoliko desetina umrlih u kućnim i hospitalnim uslovima. I pored sprovedenih svih epidemioloških mera prevencije u celom Kliničkom centru Kragujevac, došlo je do oboljevanja hospitalnih pacijenata sa različitim ishodom lečenja, od potpunog ozdravljenja do smrtnog ishoda.

Pacijent J.M. je prve simptome febrilnog stanja primetio 03.02.2020. godine u večernjim satima i od tog trenutka primenjena je sva adekvatna terapijska procedura. Kao komplikacija osnovne bolesti, dolazi do pogoršanja zdravstvenog stanja sa dodatnim komplikacijama na respiratornom sistemu koje prouzrokuje smrtni ishod 06.02.2020. godine. Da bi otklonili svaku eventualnost Klinički centar Kragujevac je formirao Komisiju za unutrašnji stručni nadzor lečenja pacijenta J.M.

Ovim putem Klinički centar Kragujevac izražava najdublje saučešće porodici.

Izvor: Klinički centar Kragujevac, 4. 3. 2020. 

U kragujevačkom Kliničkom centru preminuo pacijent od sezonskog gripa

U kragujevačkom Kliničkom centru u nedelju je od sezonskog gripa preminuo dvadesetpetogodišnji pacijent iz Kragujevca.

Generalni direktor KC prof. dr Predrag Sazdanović je potvrdio za N1 da je pacinent imao atipične simptome u odnosu na koronavirus.

"Reč je influenci A, sezonskom gripu. Imao je srčanu slabost i slabost pluća. On je 10 dana osećao slabost organizma, mi smo u subotu insistirali da on bude hospitalizovan, na šta je pristao posle podne. Prebačen je na koronarnu jedinicu, i na žalost, preminuo je", kaže za N1 direktor Sazdanović.

On dodaje da je "pacijent 1995. godište i da je u nekom periodu kao vozač išao po auto-delove u Sloveniju". Sazdanović naglašava da je Institut Torlak potvrdio da je pacijent imao sezonski grip, Influencu A, kao i da će uslediti obdukcija preminulog.


Milan Nikić
Izvor: N1, 9. 3. 2020. 


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020


STRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar