Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Podrži PPNS!

Podrži PPNS!

Poštovani posetioci,

Multimedijalni portal Prviprvinaskali.com je pokrenut 31. maja 2014. godine pod sloganom - Stranica koja se čuje.

Sinergijom saradnika tima PPNS, pouzdanih izvora i vernih posetilaca, izgrađeno je poverenje sugrađana - Kragujevčana, sunarodnika - građana Srbije, ali i brojnih korisnika iz regiona i sveta. Rezultat takvog odnosa je više od 1.530.000 pregledanih strana tokom organskih poseta za nepunih pet godina postojanja portala. 

Teme koje su od nastanka privlačile najveću pažnju su događaji u Kragujevcu (prvenstveno kultura i sport, uz nauku, obrazovanje, zabavu, kao i brojne akcije), zatim genetički modifikovani organizmi i stavovi stručnih saradnika portala o GMO (portal je za rad o GMO stekao nagradu za novinarstvo u oblasti zaštite životne sredine), kao i saveti fizioterapeuta, nutricionista, farmaceuta, veterinata, sadržaji za decu i roditelje, zaštita potrošača, ekologija... Posete su izazivale i kultne radijske emisije, vesti o rokenerolu, e-galerija sa umetničkim radovima i fotografijama, ali i apeli za ispoljavanje sugrađanske solidarnosti... (o sadržajima portala, kao i nastanku - detaljnije). 

Podrzi portal PRVI PRVI NA SKALI kolaz 2019

Sve te teme imaće i dalje svoj prostor na portalu, a obrađivaće se i nove oblasti.

U narednom periodu, uprkos nepovoljnim ekonomskim prilikama, još većim entuzijazmom nastaviće se razvoj ovog samostalnog medijskog poduhvata slobodnog novinara, angažovanog u medijima od 1993. godine.

Ličnim izdvajanjima pokretača i podrškom porodice i prijatelja, portal je očuvao uređivačku i finansijsku samostalnost i iz meseca u mesec uvećavao broj objavljenih, a onda i posećenih stranica.

Ukoliko želite da podržite dalji rad i samostalnost portala Prviprvinaskali.com, možete da postanete darodavac. 

PRVI PRVI NA SKALI Podrzite PPNS - Zoran Modli manji

Računi (Direktna banka):

  • dinarski račun 15090010005846995
  • devizni račun 1231020280501

Paypal.me/DejanMilosevicMiska
Za detalje: info@prviprvinaskali.com

Unapred zahvalan,

Dejan Milošević,
pokretač i urednik portala
PRVI PRVI NA SKALI
FB STRANATVITER, JUTJUB, INSTAGRAMGUGL +


What would you do if I sang out of tune,
Would you stand up and walk out on me.
Lend me your ears and I’ll sing you a song,
And I’ll try not to sing out of key.
Oh I get by with a little help from my friends,
Mmm,I get high with a little help from my friends,
Mmm, I’m gonna try with a little help from my friends... :)

With a Little Help from My Friends

STATISTIKA POSETA PORTALA
31. 5. 2014. - 31. 1. 2019.

  • Prikaza stranica: 1.532.210
  • Korisnika: 818.351
  • Sesija: 1.109.319
  • Zemalja: 192
  • Gradova: 7.855


STRANICA KOJA SE ČUJE

Pre dve godine sam smislio Fejsbuk "sapunicu" posvećenu mojim poznanicima, inače pobednicima u borbi za vlastitu ideju, mesto pod suncem i, u krajnjoj instanci, materijalni opstanak. Njihovo osvajanje slobode nije ni paušalno ni ograničenog roka trajanja. Ono je suštinsko i dokaz da se velike bitke mogu dobijati bez mejnstrim podrške. Lako je biti deo mase, hrabrost je biti sam. Do sada su akteri ove sapunice bili Petar VojinovićDarko MitrovićVeljko Pajović i Dragoslav Simić.

Danas je moj junak Dejan Milošević Мишка.

Dejan Milošević Miška vodi vlastiti rat u kojem pobeđuje zahvaljujući čudnovatoj ljubavi prema radiju i, gle, Kragujevcu. Kao što je poznato, pravda je spora, a u njegovom slučaju i nekako teško nedostižna (čudna negacija, ali tako mu dođe): uprkos pobedama u ovim bitkama, nikako da dobije ratnu odštetu, a to će reći: kakvu-takvu finansijsku korist od borbe za lepu pisanu i izgovorenu reč. U tu reč možete da se uverite skokom na adresu http://www.prviprvinaskali.com/.

Na njegovom multimedijalnom portalu Prvi Prvi Na Skali ima puno toga što preskačem zato što ne znam gde da se denem sa GMO-omdrogamarekama Stare planinezaštitom potrošačasavetima fizoterapeutaSvetomEvropomGradovimaOpštinama i Kragujevac-gradom kao takvim (sve su to nizovi raznih podmenija glavnih menija), ali zato na vaš klik ponosno čekaju za mene mnogo grandiozniji meniji Rokenroler i Radion. U Rokenroleru odaje počast rokenrolu, a u Radionu odaje počast radiju.

Dejan Miška nije slučajno s jednom nogom u rokenrolu, a drugom u radiju. Jednostavno, Prvi Na Skali bio je radio program s rokenrol podtekstom emitovan iz Kragujevca i lokalnog dometa na kud ćeš nižoj frekvenciji od 88,9 megaherca - dakle, baš prvi na skali radio prijemnika kad krenete da je pretražujete... Živeo je dva leta, pa ugašen. Neko je par godina kasnije pokrenuo surogat-radio pod istim imenom, ali pod drugom zastavom. Da se šut ne bi natezao s rogatim, Dejan Miška je 2014. svetu predstavio multimedijalni portal s rokenrol matricom, razvrstan na stotinak odeljaka i pododeljaka i nazvao ga Prvi Prvi Na Skali! Da se zna.

Pa, Dejane, what’s an idea?

"A-khm," reći će Dejan bez FM-a, "ideja mi je da PPNS predstavim kao simulator radija. Zato moj slogan i jeste STRANICA KOJA SE ČUJE. Nalikuje simulatoru letenja, a dobrim delom to i jeste. Sijaset je tipičnih radijskih formi, a podosta je i štiva koje može da ima svoje mesto na FM-u. Posebno mesto zauzima Radion, sa emisijama od kojih su neke i dalje žive, a druge su ostale da žive u sećanjima i u Radionu! Tajantveni vozDole na uglu i Neonska duga Žikice Simića, ZAIR Zorana Modlija, Rokenroler Kolosa sa Rodosa, Oblak u bermudama Darka Kocjana, Mjehur na mreži Srđana Anđelića, Sredinom ulice Mome Rajina... da ne nabrajam dalje."

I ne treba. Dovoljno je ovo za peti rođendan portala Prvi Prvi Na Skali, a donekle i svih nas koje je Dejan pokupio s radijskog konca i rokenrol konopca, posadivši nas na počasna mesta svoje životne ljubavi - radija. Ima tu mesta i za vas ako ćete nešto lepo napisati, izgovoriti ili uslikati za
www.prviprvinaskali.com. Jeste, sva prva mesta su zauzeta, ali biti drugi drugi među Prvima Prvima itekako je dostojno dostojno hvale hvale!

Zoran Modli

PROMOTIVNI VIDEO (2015)


ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM