Goran Kojadinović - Notes

Galerija

Radovi Gorana Kojadinovića sa izložbe "Notes" u Izložbenom centru FIAP u Novom Sadu (1. april – 31. maj 2022)

Međunarodna organizacija fotografske umetnosti (FIAP) danas vodi računa o interesima preko dva miliona članova u svetu. Goran Kojadinović je od nedavno jedini autor iz Kragujevca sa visokim zvanjem Excellence FIAP/gold (EFIAP/g) i i najmlađi od ukupno devetoro u Foto-savezu Srbije sa tim zvanjem.

Kratka biografija

Goran Kojadinović je grafički dizajner i foto-amater koji živi i stvara u Kragujevcu. Diplomirao je na Višoj politehničkoj školi u Beogradu na odseku za grafičku tehnologiju. Ljubav prema fotografiji poneo je iz porodice u kojoj se ovaj vid umetnosti posebno ceni i njegovo zanimanje za fotografiju raste sa usponom digitalne tehnologije. Učestvovao je u aktivnostima koje su početkom prošle decenije doprinele oživljavanju kragujevačke fotografije (foto-ekskurzije, izložbe i festivali umetničke fotografije).

U proteklih osam godina nadmetao se na preko dvesta konkursa u trideset šest zemalja, osvojio preko sto nagrada u zemlji i inostranstvu i žirirao pedeset meÄ‘unarodnih konkursa. ÄŒlan je Foto-saveza Srbije, PSA i potpredsednik Foto-kluba Kragujevac, koji je već godinama zaredom najuspešniji foto-klub u Srbiji.

Samostalno se predstavio u Kumanovu (Severna Makedonija), u Mersinu (Turska) i Novom Sadu. U julu 2019. godine na poziv organizatora bio je član žirija i gost jubilarnog 20. festivala kulture i umetnosti u mestu Bujukčekmedže (Istanbul, Turska).

Svoje uspehe je potvrdio sticanjem najvišeg izlagačkog zvanja FA1 Foto-saveza Srbije, EFIAP/g MeÄ‘unarodnog saveza fotografske umetnosti, PPSA i Honoris Master of Light.


PPNS: KALENDAR DOGAĐAJA U KRAGUJEVCU ðŸŽ™ï¸


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020