Pomoć za odrasle: Dušan Ostojić (1999)

Pomoć za odrasle: Dušan Ostojić (1999)

Humanitarna fondacija Budi human prikuplja novčana sredstva za Dušana Ostojića (1999).

Dušan je rođen 16. maja 1999. godine u Kragujevcu kao zdravo dete. Sa osam meseci starosti, doživeo je febrilne konvulzije "dečji fras" (najčešći neurološki poremećaj u ranom detinjstvu uzrokovan visokom temperaturom) i od tada kreću njegovi zdravstveni problemi.

Kada je prohodao, hod mu je bio nestabilan i nepravilan, a govor otežan. U toku odrastanja, roditelji su primetili zaostajanje u razvoju (lošu koordinacija pokreta za njegov uzrast). Tek sa napunjenih devet godina, nakon detaljne dijagnostike, Dušanu su lekari uspostavili Dg. G608 Neuropathiae hereditariae et idiopathicae aliae (nasledno i idiopatsko oboljenje živaca).

Neurološki poremećaj koji Dušan ima uzrok je nepravilnog razvoja mišića, spuštanje stopala, deformaciju kostiju, pojave nevoljnih pokreta, nestabilan hod, nepravilan rad srca, otežan govor, loši refleksi, izrazito slaba koncentracija i memorija.

Dušanovo lečenje svih ovih godina se svelo na fizikalne terapije i banjsko lečenje, što nije bilo dovoljno. Zadnja nada da bi se zaustavila progresija bolesti je transplatacija matičnim ćelijama koja se radi u inostranstvu.

Dušanu su sredstva potrebna za specijalističke preglede, transplataciju matičnim ćelijama, rehabilitaciju, fizikalne tretmane, banjsko lečenje, ortopedska pomagala, troškove apoteke kao i za putne troškove i smeštaj.

Porodica na žalost nije u mogućnosti da finansira Dušanovo lečenje, stoga se obraća svim humanim ljudima da pomognu.

Za Dušanovo bolje sutra! Budimo humani!

Pomozimo Dušanu:

  • Slanjem SMS poruke: Upišimo 987 i pošaljimo SMS na 3030
  • Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human987 i pošaljimo SMS na 455
  • Uplatom na dinarski račun: 160-6000000856442-59
  • Uplatom na devizni račun: 160600000085704690; IBAN: RS35160600000085704690; SWIFT/BIC: DBDBRSBG
  • Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj
  • Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal
  • Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

 

Dušan Ostojić - NBS IPS QR kod

Pristupite preko vaše mBanking aplikacije i skenirajte kod sa ekrana. Iznos je podešen na 1.000 dinara, a korekcija iznosa se može uraditi u samoj aplikaciji


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

ARHIVA PPNS

DREN

ROKENROLER

RADION

MIHAJLO PUPIN

ARČIBALD RAJS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html