Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Apeli

17.07.2014

Potrebna hrana za Prihvatilište

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html

Prihvatlištu za decu i omladinu u Kragujevcu, pri Centru za razvoj usluga socijalne zaštite "Kneginja Ljubica", ponovo je neophodna pomoć.

Hitno je potrebna hrana: mleko, jogurt, meso, suvomesnati proizvodi, voće, povrće, brašno i druge životne namirnice.

Uz molbu za pomoć, u Centru se nadaju i prosleđivanju ovog apela. Osoba za kontakt je rukovodilac Službe za mlade Žaklina Ilić (065 97 28 303).

Podsećamo, Prihvatilište za decu i mlade obezbeđuje privremeni smeštaj deci i mladima čiji je razvoj ometen porodičnim prilikama, ili se nalaze u drugim socijalnim rizicima u kojima je potreban hitan kratkotrajni prihvat ili smeštaj do obezbeđivanja adekvatnog oblika zaštite.

Ova usluga obezbeđuje smeštaj, ishranu korisnika, procenu aktuelnih potreba, zdravstvenu zaštitu korisnika, obrazovno-vaspitne, kulturno zabavne i druge aktivnosti.

Korisnici usluge mogu biti:

  • deca i mladi napušteni od roditelja ili staratelja;
  • deca i mladi koji se nađu u skitnji, prosjačenju;
  • deca i mladi žrtve nasilja, zlostavljanja, zanemarivanja, trgovine ljudima;
  • deca i mladi izloženi drugim socijalnim rizicima.

Smeštaj u Prihvatilište za decu i mlade realizuje se izdavanjem uputa od strane Centra za socijalni rad, dovođenjem od strane službenog lica Policijske uprave i samoinicijativnim dolaskom.

Usluga smeštaja u Prihvatilište se pruža do uspostavljanja drugog odgovarajućeg oblika zaštite najduže do 30 dana, a izuzetno može se produžiti za još 30 dana kada za to postoje opravdani razlozi, po proceni Centra za socijalni rad. Korisnici usluga Prihvatilišta za decu i mlade mogu biti i lica iz drugih opština/gradova ako prostorni kapaciteti nisu popunjeni, na osnovu posebnog ugovora zaključenog između Centra i uputnog centra za socijalni rad.

Tokom godine uslugu ovog Prihvatilišta koristi oko 35 korisnika, od kojih su preko 50 odsto iz drugih opština.

Prihvatilište obavlja svoju delatnost na prostoru površine 145 kvadratnih metara. Nalazi se na adresi: Čika Matina 5.


FB STRANA PRIHVATILIŠTE
SAJT KNEGINJA LJUBICA

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar